Global Top 40: As It Was al 11 weken op 1

- Hitlijsten

 Harry Styles
Global Top 40: As It Was al 11 weken op 1

Voor de elfde week is As It Was van Harry Styles de nummer 1 in de Global Top 40.

Kate Bush, die vorige week nog een serieuze opmars plaatste naar de tweede plaats van de lijst moet nu twee plekken inleveren. Running Up That Hill is ingehaald door twee van de drie top 10-hits van Bad Bunny. Tití Me Preguntó komt voor het eerst op nummer 2. Me Porte Bonito, dat inmiddels al drie weken op nummer 2 stond, keert terug op nummer 3. Moscow Mule, inmiddels ook voor de zevende week in de lijst, zakt naar nummer 9.

In februari van 2020 stond Joji al kortstondig in de Global Top 40 met Run. De nieuwste track van de Japanse zanger overtreft alle verwachtingen. Inmiddels staat de track al in de hoogste regionen van de hitlijsten van Australië en Nieuw-Zeeland en ook de rest van de wereld lijkt snel te volgen. Op nummer 5 is het de hoogste van vijf binnenkomers. Daarbij zien we ook twee entry's van BTS, de Zuid-Koreaanse groep die vorige week aankondigde een pauze in te gaan lassen om ruimte te krijgen voor solo-activiteiten.

Het is een relatief rustige week in de lijst. In de bovenste helft van de lijst is er geen enkele track die meer dan 1 plek weet te klimmen. Met 16 plaatsen winst, op nummer 21, is Ultra Solo van Polimá Westcoast en Pailita de snelste stijger. In totaal zakken 25 noteringen ten opzichte van vorige week. Cooped Up van Post Malone en Roddy Ricch is de snelste zakker. De track komt, met 17 plaatsen verlies, op nummer 36.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) AS IT WAS- Harry Styles

5 (--) GLIMPSE OF US- Joji

12 (--) LIFE GOES ON- BTS

26 (--) FALLING BACK- Drake

39 (--) FOR YOUTH- BTS

40 (--) DON’T YOU WORRY- Black Eyed Peas, Shakira + David Guetta