Global Top 40: Ariana overtreft zichzelf

- Hitlijsten

 Ariana Grande
Ariana Grande

Ariana Grande heeft zichzelf van de eerste plaats van de Global Top 40 gestoten.

Ariana Grande kwam drie weken geleden met 7 Rings binnen op nummer 1 en stond de twee volgende weken ook op de eerste plaats. Deze week komt Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored binnen op de eerste plaats en zakt 7 Rings naar nummer 2. De release van haar album, Thank U, Next, zorgt er deze week voor dat ook de titelsong flinke winst pakt. Met 16 plaatsen winst is dat, op nummer 4, zelfs de snelste stijger in de lijst.

De laatste keer dat een artiest zichzelf van de troon wist te stoten in de Global Top 40 was in april van 2018. Toen kwam Nice For What van Drake bovenaan de lijst ten koste van God’s Plan.

Achter Ariana Grande zien we deze week ook nieuwe hits in de Global Top 40 van Khalid (Talk), The Chainsmokers en 5 Seconds Of Summer (Who Do You Love) en Blueface (Thotiana). Na 83 weken is Shape Of You (van Ed Sheeran) deze week vertrokken uit de Global Top 40. Dat maakt nu Girls Like You (van Maroon 5 en Cardi B), dat inmiddels 36 weken in de lijst staat, de langst genoteerde track. Middle Child (van J. Cole), dat vorige week nog optimistisch de lijst binnen wist te komen op nummer 5 is nu met 11 plaatsen verlies (op nummer 26) de snelste zakker.

De complete Global Top 40 check je hier.

1 (--) BREAK UP WITH YOUR GIRLFRIEND, I’M BORED- Ariana Grande

4 (20) THANK U, NEXT- Ariana Grande
Check hier de songtekst van Thank U, Next

 

29 (--) TALK- Khalid

31 (RE) TE VI- Piso 21 & Micro Tdh

39 (--) WHO DO YOU LOVE- The Chainsmokers ft. 5SOS
Check hier de songtekst van Who Do You Love

40 (--) THOTIANA- Blueface