Global Top 40: Adele naar 1

- Hitlijsten

 Adele
Global Top 40: Adele naar 1

Met Easy On Me weet Adele de eerste plek in de Global Top 40 te bemachtigen.

De Britse zangeres stond nog niet eerder op de eerste plek van de Global Top 40 die inmiddels ruim vijf jaar bestaat. Tot nu toe was Send My Love (To Your New Lover) de beste prestatie van Adele die er in augustus van 2016 mee op nummer 6 wist te komen. Nu verwijst ze Stay (van The Kid Laroi en Justin Bieber) naar de derde plaats van de lijst. Daarmee komt er na 12 weken een einde aan de overmacht van het Australisch-Canadese duo als lijstaanvoerder. CKay klimt voor de tweede keer de top 3 in en komt nu, met Love Nwantiti (Ah Ah Ah) voor het eerst op nummer 2.

Met de release van de videoclip bij Traitor zit de track van Olivia Rodrigo eindelijk weer in de lift. De track was, na Drivers License, Deja Vu en Good 4 U, al uitgekozen als vierde single van haar debuutalbum Sour. De track kwam in juni binnen in de Global Top 40 en stond halverwege die maand al een keertje in de top 10. Begin augustus zakte het nummer naar het rechterrijtje van de lijst en daar stond Traitor sindsdien. Deze week klimt Rodrigo er 15 plaatsen mee naar nummer 18 en dat maakt het de snelste van 15 stijgers in de lijst.

De snelste stijger van vorige week, Lo Siento BB:/ (van Tainy, Bad Bunny en Julieta Venegas), lijkt geen lang leven beschoren in de Global Top 40. Deze week zakt het drietal liefst 17 plaatsen en dat maakt het (op nummer 28) de snelste zakker.

In 2019 kwamen we Camilo voor het eerst tegen in de Global Top 40. De Colombiaanse zanger zette Tutu, een track met Pedro Capo, op nummer 15 in de lijst. Daarna werden Vida De Rico (2020) en Ropa Cara (2021) top 10-hits. Zijn nieuwste track, Índigo, is op nummer 14 de hoogste van drie nieuwe binnenkomers. Op het nummer werkt hij samen met Evaluna Montaner. De actrice uit Venezuela bracht met Si Existe in 2013 haar eerste single uit.

Bij de binnenkomers zien we ook Moth To A Flame (van Swedish House Mafia en The Weeknd) en Let Somebody Go (van Coldplay en Selena Gomez). Die laatste track is overigens (nog) niet de derde single van het Coldplay-album Music Of The Spheres. De tweede en meest recente single van dat album, My Universe, staat voor de vijfde week in de top 10 en deze week op nummer 7.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 8) EASY ON ME- Adele

14 (--) ÍNDIGO- Camilo y Evaluna

18 (33) TRAITOR- Olivia Rodrigo

33 (--) MOTH TO A FLAME- Swedish House Mafia & The Weeknd

39 (--) LET SOMEBODY GO- Coldplay x Selena Gomez