Global Top 40: 7 Rings terug op 1

- Hitlijsten

 Ariana Grande
Ariana Grande

Ariana Grande blijft stuivertje wisselen bovenin de Global Top 40.

Vorige week wist Ariana Grande met Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored zichzelf van de troon te stoten. Toen verdreef ze 7 Rings van de eerste plaats. Deze week zijn de rollen omgekeerd en is het opnieuw Ariana Grande die zichzelf overtreft. 7 Rings is daardoor voor de vierde week de grootste hit ter wereld. Ook deze week staat Grande met drie hits bij de beste 10. Thank You, Next levert daarbij, op nummer 10, wel zes plaatsen in.

Het succes van Lady Gaga en Bradley Cooper legt ze in de Global Top 40 geen windeieren. Shallow stond op 1 december voor het laatst in de top 10 van de lijst. Deze week keert de hit, in de 21 week, terug in de top 10. In het bovenste kwart zien we deze week ook Dancing With A Stranger verschijnen. De hit van Sam Smith en Normani stond daar nog niet eerder.

Met Finesse stonden Cardi B en Bruno Mars in 2018 op de vijfde plaats van de Global Top 40. Dat de samenwerking naar meer smaakte bewezen de twee deze maand met de release van een nieuwe samenwerking, Please Me. Deze week komt die track als hoogste van zes binnenkomers de lijst binnen op nummer 16. Ook Juice Wrld, Zedd en Katy Perry en YNW Melly staan met nieuwe tracks in de lijst. Ondertussen keert, ook dankzij de Oscars, Bohemian Rhapsody (van Queen) terug in de lijst op nummer 33.

Bijna alle binnenkomers van vorige week leveren posities in. Van de vijf binnenkomers weet alleen Thotiana (van Blueface) te stijgen met twee plaatsen van 40 naar 38. Who Do You Love (van The Chainsmokers en 5 Seconds Of Summer) is deze week zelfs al verdwenen uit de lijst.

De volledige Global Top 40 check je hier.

1 ( 2) 7 RINGS- Ariana Grande
Check hier de songtekst van 7 Rings

16 (--) PLEASE ME- Cardi B & Bruno Mars
Check hier de songtekst van Please Me

23 (34) BAILA BAILA BAILA- Ozuna

 

25 (--) ROBBERY- Juice Wrld

29 (--) 365- Zedd & Katy Perry
Check hier de songtekst van 365

30 (--) MURDER ON MY MIND- YNW Melly

33 (RE) BOHEMIAN RHAPSODY- Queen
Check hier de songtekst van Bohemian Rhapsody