Giant hoogst nieuw in de Top 40

- Hitlijsten

 Calvin Harris Rag'n'Bone Man Bizzey Kraantje Pappie Jonna Fraser
Giant hoogst nieuw in de Top 40

Giant van Calvin Harris en Rag'n'Bone Man is de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 40 van deze week. De Alarmschijf van afgelopen week is nieuw op 22. Drup van Bizzey, Kraantje Pappie, Jonna Fraser en Ramiks en Dancing With A Stranger van Sam Smith en Normani zijn ook nieuw.

22. GIANT – Calvin Harris ft. Rag ‘n’ Bone Man

Met Giant scoort Calvin Harris zijn 21ste Top 40-hit. Bijna allemaal zijn dat samenwerkingen met andere artiesten, op een handjevol hits na. Soms hoor je Calvin namelijk zelf zingen. Opmerkelijk is dat uitgerekend één van die tracks, Summer, tot nu toe het grootste hitsucces is voor de 34-jarige Schot, die in het dagelijks leven Adam Wiles heet. Toch zingt Calvin op Giant niet zelf. Dat laat hij deze keer over aan Rory Graham. Hem ken je veel beter als Rag‘n’Bone Man. Rory brak een dikke twee jaar geleden door met de hits Human en Skin. Giant zul je binnenkort ook tegenkomen op Calvins nieuwe album. Funk Wav Bounces Vol. 2 heet het en de release staat voor later dit jaar gepland. Qmusic koos Giant onlangs als Alarmschijf.

32. DRUP – Bizzey, Kraantje Pappie, Jonna Fraser & Ramiks

Meestal worden producers niet gecredit voor hun bijdrage aan tracks, maar Stephan Boers alias Ramiks krijgt dat wel voor elkaar. Hij was eerder verantwoordelijk voor de hit Culo van Bizzey, Frenna en KM en nu helpt hij eerstgenoemde aan een opvolger. De clip bij Drup is ook een aanrader. Dat is een persiflage op de film Anchorman met komiek Will Ferrell in de hoofdrol. In de clip zie je de rappers als nieuwslezers van het Channel 6 News Team. Ze krijgen hulp van vlogster en televisiepresentatrice Nienke Plas, die de rol van weervrouw op zich neemt. Op 16 februari geeft Bizzey een concert in Afas Live in Amsterdam. Dat doet hij met een hoop collega’s, dus dikke kans dat je ook Kraantje en Jonna op het podium zult zien.

37. DANCING WITH A STRANGER – Sam Smith feat. Normani

Sam Smith is al een aantal jaren fan van de meiden van Fifth Harmony. Hen ken je vast nog wel van de nummer 1-hit Work From Home uit 2016. De meidengroep is voorlopig uit elkaar en dat geeft één van de zangeressen de kans een duet op te nemen met Sam. Normani Kordei is na Camila Cabello het tweede (ex-)lid van Fifth Harmony dat zonder de andere meiden de Top 40 haalt. Dat deed ze al voor dit duet met Sam Smith, want in 2018 stond haar samenwerking Love Lies met Khalid vijf weken genoteerd. Zowel Sam als Normani komt in 2019 met een nieuw album. Dat van haar zal als eerste verschijnen. Sam zit nog midden in het schrijfproces, dus voor zijn derde studioalbum zul je wat langer geduld moeten hebben.

Foto: Instagram Calvin Harris

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!