Follow You is meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 Imagine Dragons
Follow You is meest gedraaide hit

Imagine Dragons hebben met Follow You de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio in handen.

De Amerikaanse band was eind 2017 dicht bij een nummer 1-hit in de Airplay Top 40 maar toen wist Whatever It Takes niet verder te komen dan een tweede plek in de lijst. Follow You weet nu ook de hoogste positie te pakken. De nummer 1 van vorige week, We Are The People van Martin Garrix, Bono en The Edge, levert in de week nadat de track Alarmschijf was op Qmusic, 22 plaatsen in en komt zo op nummer 23. Vorige week maakte ook Coldplay met Higher Power een forse duikeling vanaf de eerste plek door toen naar nummer 20 te zakken.

Chef’Special mist de eerste plek op een haar na. Afraid Of The Dark stijgt negen plaatsen en komt op nummer 2. Achter de Amerikaanse en Nederlandse band sluiten Sia en David Guetta aan op nummer 3 met Floating Through Space. Die track stond in de week nadat het Alarmschijf was al een keer op nummer 2.

Met 20 plaatsen winst is Sweet Water van Davina Michelle de snelste stijger in de Airplay Top 40. De track waarmee ze iedereen wist te verrassen tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival klimt 20 plaatsen naar nummer 7. Nobody Is Perfect zakt ondertussen twee plaatsen naar nummer 14.

P!nk heeft deze week 2 ijzers in het vuur op de radio. De ex-nummer 1 uit de Airplay Top 40, Cover Me In Sunshine, zakte de afgelopen drie weken maar weet nu weer twee plekken winst te pakken op nummer 8. De opvolger van dat duet met dochter Willow is nu, op nummer 28, de hoogste van vier nieuwe binnenkomers. Ondertussen keert ook Good Without van Mimi Webb terug in de lijst op nummer 39.

Someone To You van Banners staat inmiddels 40 weken in de Airplay Top 40. Dat is voor dit jaar nog geen record want eerder dit jaar verliet Soldier On (van Di-Rect) de lijst na 43 weken. Dat is nog geen record want vorig jaar stond The Last Time van The Script totaal 50 weken in de Airplay Top 40.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 4) FOLLOW YOU- Imagine Dragons

7 (27) SWEET WATER- Davina Michelle

28 (--) ALL I KNOW SO FAR- P!nk

34 (--) EARLY IN THE MORNING- Kris Kross Amsterdam, Shaggy & Conor Maynard

38 (--) HERO- Afrojack & David Guetta

40 (--) RUN- OneRepublic