Feel Something meteen hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Armin Van Buuren Duncan Laurence Jaap Reesema Pommelien Thijs Maluma The Weeknd
Feel Something meteen hoogste binnenkomer in de Top 40

Feel Something van Armin van Buuren en Duncan Laurence beleefde vorige week zijn première en was de afgelopen week Alarmschijf. Deze week is het nummer meteen de hoogste van vier nieuwe binnenkomers in de Nederlandse Top 40.

33 (--) FEEL SOMETHING – Armin van Buuren & Duncan Laurence
"Natuurlijk zei ik ja!" Aldus Duncan Laurence onlangs in een interview, nadat hem gevraagd werd wat zijn reactie was toen Armin van Buuren hem voorstelde om eens samen te werken. De twee kwamen elkaar sinds Duncan anderhalf jaar geleden het Eurovisiesongfestival won geregeld tegen bij optredens en awardshows en dus lag een samenwerking best voor de hand. Toen ze samen in de studio zaten liet Duncan een demoversie van Feel Something horen. Armin was direct enthousiast en zo werd al snel duidelijk welke track de twee samen zouden uitbrengen. Feel Something is Armins 37ste Top 40-notering, terwijl Duncans teller op net tien procent van dat aantal komt te staan: vier. Qmusic koos Feel Something als Alarmschijf.

38 (--) NU WIJ NIET MEER PRATEN – Jaap Reesema & Pommelien Thijs
Afgelopen mei was het tien jaar geleden dat Jaap Reesema het derde seizoen van X-Factor won. Zijn cover van Journey’s Don’t Stop Believing leverde de zanger uit Deventer zijn tot nu enige Top 40-notering op. Als Jake Reese haalde Jaap de afgelopen jaren wel regelmatig de Tipparade. Meestal was dat als zanger op dancetracks van onder anderen Hardwell en Armin van Buuren. Zijn samenwerking Need You Now met Armin stond tot vorige week in de Tipparade. Inmiddels timmert Jaap in België aan de weg, mede door zijn deelname aan Liefde Voor Muziek, de Belgische variant op Beste Zangers. Samen met de Vlaamse actrice en presentatrice Pommelien Thijs heeft hij het duet Nu Wij Niet Meer Praten opgenomen.

39 (--) HAWÁI (REMIX) – Maluma & The Weeknd
Een hit met als titel Hawái lijkt op voorhand een heerlijk onbezorgd zomers nummer, maar niets is minder waar. De tweede Top 40-hit van de Colombiaanse zanger Maluma, na zijn samenwerking Chantaje met landgenote Shakira uit 2017, gaat over de breuk met zijn vriendin. De Zuid-Amerikaanse roddelrubrieken puilden flink uit toen er drie maanden geleden online een filmpje opdook van enkele voetballers van Paris St. Germain die Hawái zongen. Sterspeler Neymar blijkt de ex van Maluma namelijk goed te kennen... De originele versie van het nummer staat op Maluma’s nieuwe album Papi Juancho en haalde dit najaar al de Tipparade. Op deze remix-versie is ook niemand minder dan The Weeknd van de partij.

40 (--) PAPA HEEFT WEER WAT GELEZEN – Snelle feat. Thomas Acda
Voor opnames voor Vrienden Van Amstel LIVE! reisden Snelle en Thomas Acda een jaar geleden af naar New York. De twee wilden al langer met elkaar samenwerken, want Snelle was vroeger fan van Acda & De Munnik en Thomas zag op zijn beurt ook wel wat in een duet met de zanger en rapper uit Deventer. Op de beroemde Brooklyn Bridge ontstond spontaan het idee voor Papa Heeft Weer Wat Gelezen. De elfde Top 40-notering van Snelle vind je ook op zijn nieuwste EP. Die telt zes tracks en heet Sebastiaan. Snelle’s volledige naam is namelijk Lars Sebastiaan Bos, vandaar die titel. Ook zijn drie vorige hits, Kleur, In De Schuur (met Ronnie Flex) en De Overkant (met Suzan & Freek), staan op diezelfde EP.

Foto: YouTube