Elfde Top 40-hit voor Dua Lipa

- Hitlijsten

 Dua Lipa Sandro Cavazza Avicii Kygo Jonas Brothers Tones And I
Dua Lipa

De Top 40 telt deze week vier nieuwe binnenkomers. Allen komen ze binnen aan de onderkant van de lijst. Dua Lipa is het hoogst nieuw: ex-Alarmschijf Physical is nieuw op 33.

33. PHYSICAL – Dua Lipa

Net als Dua Lipa’s vorige hit Don’t Start Now vind je Physical op haar nieuwe album. Dat verschijnt op 3 april en zal Future Nostalgia heten. Het is de opvolger van het titelloze debuutalbum dat de Brits-Kosovaarse zangeres in 2017 uitbracht. Dat is nog steeds het meest gestreamde album van een vrouwelijke artiest ooit op Spotify. Misschien denk je bij de titel Physical wel aan de gelijknamige hit van Olivia Newton-John. Die schopte het in 1981 tot de vierde plek in de Top 40 en stond destijds elf weken in de lijst. Deze hit van Dua Lipa bevat hier en daar wat verwijzingen naar die single van bijna veertig jaar geleden. Qmusic koos Physical als Alarmschijf. Op 7 mei geeft Dua een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

35. FOREVER YOURS (TRIBUTE) – Kygo with Avicii & Sandro Cavazza

Kort voor zijn dood werkte Avicii nog aan veel nieuwe tracks, die hij nooit heeft kunnen afmaken. Bekende dj’s en producers gingen daarom de afgelopen tijd met die muziek aan de slag. Zo ontstond vorig jaar al het album TIM, maar er is nog meer materiaal waar Tim Bergling, zoals Avicii eigenlijk heette, in de laatste periode van zijn leven mee bezig was. De track Forever Yours bijvoorbeeld. Sandro Cavazza schreef het origineel en stuurde dat naar Avicii. Die draaide zijn versie zelf in 2016 op het Ultra Music Festival in Miami. Nu hebben Sandro en Kygo de track bewerkt tot iets nieuws, een ode aan Avicii. De opbrengsten gaan naar de Tim Bergling Foundation, die zich inzet voor mensen met mentale problemen.

37. WHAT A MAN GOTTA DO – Jonas Brothers

Op donderdag 20 februari staan de Jonas Brothers in de Ziggo Dome in Amsterdam met hun Happiness Begins Tour. Een mooi moment dus voor een nieuwe Top 40-hit en die scoren de broers Kevin, Nick en Joe met de single What A Man Gotta Do. Die vind je niet op het album Happiness Begins, waarmee het trio vorig jaar een comeback maakte. Na zes jaar besloten de broers weer bij elkaar te komen en dat leverde direct hits op met Sucker, Only Human en de kerstsingle Like It’s Christmas. De volgende hit in het rijtje is What A Man Gotta Do, dat de Jonas Brothers samen schreven met OneRepublic-zanger Ryan Tedder. Hij produceerde de track ook. In de clip zie je verwijzingen naar bekende dansfilms, zoals bijvoorbeeld Grease.

38. NEVER SEEN THE RAIN – Tones And I

Maar liefst vijftien weken stond Tones And I op nummer 1 in de Top 40 met haar hit Dance Monkey. Terwijl die single deze week zakt naar de achttiende plek, komt opvolger Never Seen The Rain binnen. Niet slecht, zeker niet als je je realiseert dat Toni Watson, zoals de Australische zangeres in het dagelijks leven heet, twee jaar geleden nog optrad als straatmuzikant en met een plastic keyboard wat geld probeerde te verdienen. Inmiddels is Toni een van de populairste artiesten van het moment en haar debuut-EP The Kids Are Coming verkoopt prima. Op 9 maart geeft Tones And I een concert in de Melkweg in Amsterdam. Hopelijk heb je een kaartje, als je er bij wilt zijn, want het is al lang uitverkocht.

Foto: cover single