Ed Sheeran opnieuw in Top 40 met drie tracks

- Hitlijsten

 Ed Sheeran
Ed Sheeran 2019

Vrijdag bracht Ed Sheeran zijn nieuwe abum uit met alleen maar samenwerkingen. Drie tracks van de plaat staan op dit moment ook in de Top 40. Het is niet de eerste keer dat de zanger met drie nummers in de Top 40 staat, Ed Sheeran deed dit eerder al twaalf keer! 

Ed Sheeran is niet de enige die twaalf of meer keer met drie nummers in de Top 40 stond. Aan kop staat Justin Bieber met dertig keer in de Top 40 hebben gestaan met drie nummers tegelijk. The Beatles komt hierna met drieentwintig keer en Rihanna deed het ook goed met zestien keer in de hitlijst te hebben gestaan met een trio aan songs tegelijkertijd. 
(Tekst gaat verder onder foto)

Ed Sheeran opnieuw in Top 40 met drie tracks

Twee hits in de top 10
Twee van de drie tracks van Ed Sheeran staan zelfs in de Top 10. In totaal waren er ooit 86 acts die met twee hits tegelijk in de top 10 stonden. 
Vorige week waren dat zowel Davina Michelle met Hoe Het Danst en Skyward en Avicii met Heaven en SOS, maar deze week staan beide nummers niet meer in de top 10 van de lijst. Ed Sheeran staat nu met twee hits in de top 10 en dat is, voor hem, inmiddels al 16 maanden geleden dat hij dat voor het laatst voor elkaar kreeg. Voor Ed Sheeran is het de 23e keer dat hij met twee hits in de top 10 staat.

Als tiende meeste weken in Top 3
Met I Don’t Care staat Ed Sheeran opnieuw op nummer 2 en dat betekent dat we ook dat we opnieuw een week kunnen optellen bij het aantal weken dat Ed Sheeran in de top 3 heeft gestaan. Met zijn zeventien Top 40-hits heeft de Brit nu 56 weken op het erepodium van de Top 40 gestaan en daarmee evenaart hij de 56 weken van Michael Jackson die daar 50 Top 40-hits voor nodig had.
Ed Sheeran staat nu bij de tien artiesten die de meeste weken in de top 3 hebben gestaan. Dat overzicht wordt aangevoerd door Marco Borsato die deze week opnieuw een week toevoegt want met Hoe Het Danst staat hij ook nog in de top 3. Zijn totaal komt nu op 128 weken in de top 3.

Check de songtekst van Ed Sheeran zijn Top 40-hit I Don't Care

(Foto's: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!