Ed Sheeran houdt stand op 1

- Hitlijsten

 Ed Sheeran The Kid Laroi Justin Bieber David Guetta Afrojack Shouse Suzan & Freek OneRepublic Calvin Harris Tom Grennan Marshmello Jonas Brothers
Ed Sheeran houdt stand op 1

Opnieuw weet Ed Sheeran met Bad Habits stand te houden op de eerste plek van de Top 40. Het lukt Stay van The Kid Laroi en Justin Bieber opnieuw niet om de Britse zanger te passeren.

Vorige week leek Stay van The Kid Laroi en Justin Bieber de gedoodverfde kandidaat om de eerste plek te gaan veroveren. De track steeg toen zeven plaatsen naar nummer 2 maar komt deze week tot stilstand achter Bad Habits. Ed Sheeran staat inmiddels voor een 69e week in de top 3 en met dat aantal passeert hij nu The Rolling Stones en evenaart hij Madonna. Alleen Marco Borsato, The Beatles en Justin Bieber stonden langer op het erepodium van de Top 40. Op het erepodium van de actuele lijst blijft Olivia Rodrigo zitten op nummer 3.

Afrojack voor het eerst in 5 jaar weer in de top 4
Deze week zijn er vooral een hoop kleine stijgers in de lijst. Afrojack en David Guetta stijgen met Hero van 6 naar 4. De laatste keer dat de Nederlandse dj en producer zo hoog in de Nederlandse Top 40 stond, was in 2016. Toen kwam Hey (met Fais) tot nummer 2. Dua Lipa schuifelt onder Hero van 7 naar 6, maar daaronder weet OneRepublic meer plekken mee te pakken. In 2007 debuteerde de groep met Apologize in de Top 40. Het nummer wist de lijst vier weken aan te voeren. Pas ruim zes jaar later volgde een tweede top 10-hit voor de band uit Colorado met Counting Stars dat zelfs wist uit te groeien tot hun grootste succes. Deze week staat de groep rond Ryan Tedder voor een derde keer in de top 10, nu Run met drie plekken winst op nummer 8 komt.

Calvin Harris en Tom Grennan naar 9
By Your Side van Calvin Harris en Tom Grennan schuift van 10 naar 9. Het is voor de Schotse dj de twaalfde hit die hoger dan de tiende plaats wist te komen. Alleen Outside (met Ellie Goulding) en Feels (met Pharrell Williams, Katy Perry en Big Sean) wisten daarna de top 4 niet te bereiken. De grote vraag is of By Your Side deze tracks nog voorbijgaat.

Vijfde top 10-hit voor Suzan & Freek
Suzan & Freek hebben wat te vieren. Het duo staat voor de vijfde keer in de top 10 van de Top 40. Onderweg Naar Later stijgt van 13 naar 10 en voegt zich daardoor bij Als Het Avond Is, Blauwe Dag, De Overkant (met Snelle) en Goud. Onder hen is het opnieuw dringen voor een plek in de top 10. We Are The People van Martin Garrix, Bono en The Edge is op de weg terug en valt van 9 naar 11, maar Marshmello en de Jonas Brothers hebben een sprintje ingezet. Leave Before You Love Me wint 7 plaatsen en valt stil op 12. Daarmee gaan de twee acts Afraid Of The Dark van Chef’Special voorbij. De Cheffies zakken als een baksteen van 8 naar 13.

Shouse gaat het hardst
Het mag wel de week van David Guetta worden genoemd, want naast Hero stijgen ook zijn twee andere noteringen die nog in de lijst staan. Heartbreak Anthem (met Galantis en David Guetta) stijgt van 18 naar 15 en Remember (met Becky Hill) wandelt drie plekken omhoog en staat nu op 17. The Moment van Remme gaat daaronder nog van 24 naar 21. Maar de grootste stijger is toch echt Love Tonight van Shouse, dat met 12 plekken winst op 23 landt.

Binnenkomers
In de Top 40 zien we, na ruim een jaar afwezigheid, de terugkeer van Camila Cabello. Don’t Go Yet is de negende Top 40-hit voor de Amerikaanse zangeres. De ex-Alarmschijf is op nummer 27 de hoogste van vier binnenkomers. Lees hier alles over deze vier tracks.

De complete Top 40 bekijk je hier.

Foto: YouTube