Ed Sheeran en Khalid vliegen de Top 40 het hoogst binnen

- Hitlijsten

 Whitney Houston Kygo Khalid Ed Sheeran
Ed Sheeran en Khalid

Beautiful People van Ed Sheeran en Khalid is deze week de hoogste binnenkomer in de Top 40. De track, die afgelopen week nog Alarmschijf was op Qmusic, knalt op 24 de lijst binnen. Ook Mad Love van Mabel, Blauwe Dag van Suzan & Freek en Higher Love van Kygo en Whitney Houston zijn nieuw.

24. BEAUTIFUL PEOPLE – Ed Sheeran feat. Khalid

Dat Ed Sheeran de ene hit na de andere scoort in de Top 40 is niet nieuw, maar de Britse singer-songwriter lijkt het tempo nog wat verder te hebben opgevoerd. Terwijl I Don’t Care, het duet met Justin Bieber, acht weken genoteerd staat en de samenwerking Cross Me met Chance The Rapper en PnB Rock nog maar drie weken, komt er al weer een volgende hit de lijst binnen. Ook die zul je tegenkomen op het nieuwe album Collaborations No. 6, dat op 12 juli verschijnt. Behalve de genoemde artiesten en onder anderen Bruno Mars, Eminem en 50 Cent staat er ook een samenwerking met Khalid op het vierde album van Ed. Beautiful People is de titel. Qmusic riep de zeventiende Top 40-hit van Ed Sheeran onlangs uit tot Alarmschijf.

33. MAD LOVE - Mabel

Als kind van bekende ouders zijn de verwachtingen over het algemeen wat hoger gespannen dan anders en dus is het niet zo gek dat Mabel haar debuutalbum High Expectations heeft genoemd. De dochter van Neneh Cherry, die zelf in de jaren ’80 en ’90 hits scoorde met onder meer Buffalo Stance en Manchild, brengt het album op 2 augustus uit. Ook Mabels vader stond meerdere malen in de Top 40. Zijn naam is Cameron McVey en hij was als producer medeverantwoordelijk voor hits van bijvoorbeeld Massive Attack, All Saints en de Sugababes. Natuurlijk vind je op High Expectations zowel Mabels vorige Top 40 hit, Don’t Call Me Up, waarmee ze nu achttien weken genoteerd staat, als ook opvolger Mad Love.

36. BLAUWE DAG – Suzan & Freek

Tot een maand of tien geleden hadden Suzan & Freek nog nooit zelf een liedje geschreven. Het stel, dat oorspronkelijk uit de Achterhoek komt, werd dankzij het spelen van akoestische covers van bekende hits geleidelijk aan steeds bekender, vandaar dat ze dit voorjaar toch maar eens een poging waagden. Met succes, want Als Het Avond Is stond 29 weken in de Top 40, waarvan drie weken op nummer 1. Nu moeten Suzan Stortelder en Freek Rikkerink aan de bak, want dit najaar verschijnt een debuutalbum en doen de twee een theatertournee langs dik twintig zalen door heel Nederland. Als opwarmertje is er een opvolger voor Als Het Avond Is. Blauwe Dag is de titel en Suzan & Freek schreven ‘m met de hulp van rapper Diggy Dex.

38. HIGHER LOVE – Kygo X Whitney Houston

Higher Love is een remix van een cover. Volg je het nog? Het origineel is van de Britse zanger Steve Winwood en stond in 1986 vijf weken in de Top 40. Zijn versie kwam toen tot de 24ste plaats. Vier jaar later nam Whitney Houston een cover op. Die werd nooit op single uitgebracht en verscheen toen alleen als bonustrack op de Japanse release van haar album I’m Your Baby Tonight. Die versie is door Kygo onder handen genomen. Dat deed de Noorse dj en producer in nauwe samenwerking met Whitney’s schoonzus Pat Houston. ‘We hopen met deze track mensen er weer aan te herinneren waarom ze van Whitney zijn gaan houden’, is haar uitleg. De in 2012 overleden zangeres scoort dankzij Kygo haar dertigste Top 40-hit.

Foto: YouTube