Ed Sheeran en Justin Bieber knallen top 3 binnen

- Hitlijsten

 Ed Sheeran Justin Bieber Marco Borsato Armin Van Buuren Bastille
Ed Sheeran en Justin Bieber

Met een harde knal vliegt I Don't Care van Justin Bieber de top 3 van de Top 40 binnen. Het duo verpulvert de top 10, op één track na. Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle en Joy van Bastille zijn de overige nieuwkomers.

2. I DON’T CARE – Ed Sheeran & Justin Bieber

Ed Sheeran en Justin Bieber hadden hun duet nog maar net een paar uur uitgebracht of de twee hadden al een relletje te pakken. Fans vinden I Don’t Care namelijk erg veel lijken op het gelijknamige nummer van Cheryl Cole uit 2014. Vooral het refrein zou een regelrechte kopie zijn, aldus boze twitteraars. Zelf wilden Ed en Justin niet reageren op alle ophef. Beide zangeres zijn trouwens bij het uitbrengen van vorige hits al meerdere keren beschuldigd van plagiaat. Het is niet voor het eerst dat de twee samenwerken. Ed en Justin stonden weliswaar nooit eerder samen in de Top 40, maar Justins nummer 1-hit Love Yourself uit 2015 is door Ed geschreven. Ondanks al het gedoe riep Qmusic I Don’t Care onlangs uit tot Alarmschijf.

7. HOE HET DANST – Marco Borsato & Armin van Buuren & Davina Michelle

Marco Borsato en zijn vaste componist en tekstschrijver John Ewbank vieren in 2019 dat ze dertig jaar samenwerken. Vanwege dat jubileum hebben de twee het plan opgevat om een aantal nieuwe songs op te nemen met bekende collega-artiesten en die de komende tijd één-voor-éen uit te brengen. Op zijn website legt Marco uit dat duetten en samenwerkingen altijd als een rode draad door zijn carrière hebben gelopen, dus dat dit project voor hem de cirkel rond maakt. De eerste van die reeks samenwerkingen is er één met Armin van Buuren en Davina Michelle en heet Hoe Het Danst. Armin en Davina zullen ook van de partij zijn bij de reeks concerten die Marco vanaf eind deze maand zal geven in De Kuip in Rotterdam.

39. JOY - Bastille

Vorig jaar toerden de mannen van Bastille door Europa met hun zogenaamde Reorchestrated Tour. Samen met onder meer een strijkorkest, een blazerssectie en zelfs een compleet gospelkoor speelde de Britse band hun hits. De sound die daar ontstond is goed bevallen, want op het nieuwe album Doom Days trekt Bastille die door. Dat is ook te merken op de nieuwe single Joy. Het is één van de voorlopers op de albumrelease, die gepland staat op vrijdag 14 juni. Behalve Joy zal ook Bastille’s vorige hit Quarter Past Midnight op Doom Days te vinden zijn. Als je dat album volgende maand gaat luisteren, moet je goed op de songteksten letten. Die hangen allemaal met elkaar samen en spelen zich af in het tijdsbestek van één avond.

Foto: Instagram