Ed Sheeran domineert Global Top 40

- Hitlijsten

 Shawn Mendes Camila Cabello Ed Sheeran
Ed Sheeran domineert Global Top 40

Het is de week van Ed Sheeran in de Global Top 40 die in de lijst met 9 nummers genoteerd staat.

Vorige week verscheen het album No. 6 Collaborations Project van Ed Sheeran en van dat album stonden I Don’t Care (deze week op 4) en Beautiful People (deze week op 6) al in de lijst. Alle binnenkomers, en dat zijn er deze week vijf, zijn afkomstig van dat album met Antisocial, de samenwerking met Travis Scott, als hoogste binnenkomer op nummer 7. Cross Me, de track met Chance The Rapper en PnB Rock die eerder al op nummer 13 stond, keert in de zesde week terug in de lijst. Shape Of You, de hit van de Brit uit 2017, staat inmiddels voor de 85e week in de lijst – deze week op nummer 38.

Bovenin de lijst moet Goodbyes (van Post Malone en Young Thug) al na een week de top 3 weer verlaten. De track zakt van 3 naar 9. Dat is overigens niet de grootste smak in de lijst want die krijgt Taylor Swift voor haar kiezen. You Need To Calm Down stond drie weken geleden nog op nummer 1. Deze week zakt dat nummer 22 plaatsen naar beneden waarmee ze nu op nummer 37 staat. Loco Contigo (van DJ Snake, J Balvin en Tyga) is met 10 plaatsen winst op nummer 18 de snelste stijger in de Global Top 40.

In april kwam Billie Eilish met Bad Guy nieuw binnen op nummer 1. Na twee weken moest ze die positie prijsgeven maar ondertussen staat de hit wel gewoon 16 weken onafgebroken in de top 4. Deze week klimt de track weer twee plaatsen waardoor Bad Guy nu voor de vierde keer op nummer 2 staat. Baas boven baas blijft Shawn Mendes die zijn duet met Camila Cabello, Señorita, nu voor de derde week op nummer 1 heeft staan.

Bekijk hier de volledige Global Top 40

1 ( 1) SEÑORITA- Shawn Mendes & Camila Cabello
Bekijk hier de songtekst van Señorita

7 (--) ANTISOCIAL- Ed Sheeran with Travis Scott

11 (--) SOUTH OF THE BORDER- Ed Sheeran feat. Camila Cabello & Cardi B

16 (--) REMEMBER THE NAME- Ed Sheeran feat. Eminem & 50 Cent

18 (28) LOCO CONTIGO- DJ Snake & J. Balvin & Tyga
Bekijk hier de songtekst van Loco Contigo

24 (RE) CROSS ME- Ed Sheeran feat. Chance The Rapper & PnB Rock
Bekijk hier de songtekst van Cross Me

27 (--) NOTHING ON YOU- Ed Sheeran feat. Paolo Londra & Dave