Easy On Me meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 Adele
Easy On Me meest gedraaide hit

Afgelopen week was de nieuwste track van Adele het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radio.

Easy On Me van Adele heeft inmiddels de eerste plaats bereikt van de Top 40 en de Streaming Top 40. Vanwege de enorme aandacht voor de Adele-track was de nummer 1-positie in de Airplay Top 40 te verwachten maar is het meteen ook zeer de vraag of ze die plek komende week ook nog in handen zal hebben. Adele klimt 15 plaatsen omhoog naar nummer 1 en is daarmee ook de snelste stijger in de lijst. Eerder dit jaar wist Bad Habits met 26 plaatsen winst op de eerste plek van de Airplay Top 40 te komen. Uiteindelijk stond Sheeran er 13 weken mee op nummer 1. Deze week zakt de eerste single van zijn aanstaande album naar nummer 7. Ook wordt Bad Habits ingehaald door Shivers dat met 9 plekken winst op nummer 5 komt. Op die plek stond de track ook in de week na de release.

Stay van The Kid Laroi en Justin Bieber blijft zitten op nummer 2 waar Hold On van Armin van Buuren en Davina Michelle voor het eerst in de top 3 komt. Na Skyward (2019), 17 Miljoen Mensen (2020) en Beat Me (2020) is het voor Davina haar vierde top 3-notering in de Airplay Top 40. Armin wist na Sunny Days (2017) en Therapy (2018) al een langere tijd geen top 3-hit in de Airplay Top 40 te scoren.

Last Train Home van John Mayer is hard op weg naar de uitgang. De track van de 44-jarige Amerikaan stond eerder twee weken op nummer 2 maar zakt nu 18 plaatsen naar nummer 35.

De binnenkomers zien we alle vier in het onderste kwart van de lijst. Daarbij is Dromen In Kleur van Suzan & Freek op nummer 31 de hoogste nieuwe.

Bekijk hier de complete Airplay Top 40.

1 (16) EASY ON ME- Adele

31 (--) DROMEN IN KLEUR- Suzan & Freek

33 (--) UNDENIABLE- Kygo feat. X Ambassadors

37 (--) THUNDER- Gabry Ponte x Lum!x x Prezioso

40 (--) MOTH TO A FLAME- Swedish House Mafia & The Weeknd