Easier is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Imagine Dragons 5 Seconds Of Summer
5 Seconds Of Summer

Na Youngblood en Who Do You Love scoort 5 Seconds Of Summer deze week de derde Top 40-hit. De Australische groep pakt op nummer 32 de hoogste binnenkomer.

32 (--) EASIER- 5 seconds of summer
Als fan van 5 Seconds Of Summer is de nieuwste hit van de groep misschien even wennen. Zowel de tekst van Easier als de bijbehorende videoclip zijn tamelijk duister. Het nummer gaat over een relatie die niet bepaald lekker loopt. In de clip zie je zanger Luke Hemmings door een donkere gang lopen, terwijl afbeeldingen van zijn mede-bandleden aan de muur in vlammen op gaan. Volgens de leden van 5sos zelf is Easier alvast een voorbeeld van de nieuwe sound van de Australische band. Die zal ook te horen zijn op het komende album, dat later dit jaar moet verschijnen. Voor die tijd gaat het vijftal eerst nog op tournee door Noord-Amerika met The Chainsmokers. Qmusic koos de derde Top 40-hit van 5sos als Alarmschijf.

37 (--) BIRDS- Imagine Dragons
Vorig jaar kondigde Imagine Dragons-zanger Dan Reynolds aan na een huwelijk van zeven jaar te gaan scheiden van zijn vrouw Aja. Heel lang heeft de breuk tussen de twee niet geduurd, want inmiddels zijn Dan en Aja al weer een tijdje samen. Sterker nog, er is gezinsuitbreiding op komst. Later dit jaar verwacht het stel hun vierde kindje, een zoon. Wat de tijdelijke relatiedip dan wel heeft opgeleverd? Hits! Dan verwerkte alle ellende van zijn huwelijkscrisis in songteksten voor het Imagine Dragons-album Origins, dat een half jaar geleden is verschenen. De vorige single van de band, Bad Liar, gaat er bijvoorbeeld over en dat geldt ook voor opvolger Birds. Het is de twaalfde hit voor de Amerikaanse band.

(Foto: BSR Agency)