Duncan Laurence blijft nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Duncan Laurence
Duncan Laurence

Duncan Laurence weet met Arcade Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle nog net van nummer 1 af te houden. Die track gaat namelijk van 3 naar 2.

Duncan staat inmiddels voor de 13e week in de Top 40. Arcade staat vier weken bovenaan de lijst en dat is een evenaring van vier andere Eurovisiesongfestivalhits die op nummer 1 kwamen (Apres Toi, Congratulations, Power To All our Friends en Ein Bisschen Frieden). Vanaf deze week is Arcade de meest succesvolle Nederlandse songfestivalhit. Duncan paseert namelijk Birds (van Anouk) dat tot vorige week die titel droeg. In de historie van de Top 40 is er nu nog maar één nummer dat nóg succesvoller was in de lijst: Euphoria van Loreen stond in 2012 liefst 26 weken in de lijst en in dat opzicht is Duncan nu op de helft qua weken…

Man solo op 1
Voor het eerst sinds begin 2018 staat er nu weer een man in zijn eentje vier weken bovenaan de lijst. De laatste man die dat deed, was Ed Sheeran die met Perfect toen 9 weken lijstaanvoerder was. De laatste Nederlandse man die 4 weken (of meer) ‘soleerde’ op nummer 1 was Kenny B met Parijs, dat in het voorjaar van 2015 zeven weken op 1 stond.

Eerste nummer 2-hit voor Armin van Buuren
Armin van Buuren heeft een primeur te pakken want met zijn 34e Top 40-hit (Hoe Het Danst met Marco Borsato en Davina Michelle) staat hij voor het eerst op nummer 2. Tot dusverre kwam alleen This Is What It Feels Like (met Trevor Guthrie in 2015) tot nummer 3. Opvallend is dat dj’s in de regel moeite hebben een nummer 1-hit te scoren. Van de vier meest succesvolle Nederlandse dj’s wist alleen Afrojack een nummer 1-hit te scoren. Armin, Tiësto en Martin Garrix moeten genoemen nemen met een tweede plek als beste prestatie.

450 weken Top 40 voor Marco Borsato
Marco Borsato tikt deze week de 450 (!) weken Top 40 aan dankzij Hoe Het Danst. In de Top 40-historie zijn er nog slechts 4 acts die nog meer weken op de teller hebben. David Guetta spant daarbij de kroon en die tikt er, met zijn nummer 40-hit, deze week weer een weekje bij.Van die 450 weken stond Borsato er 207 in de top 10, omgerekend 46% van de tijd die hij in de Top 40 wist door te brengen. Van de artiesten boven Borsato wist niemand dat percentage te halen. Van alle acts die meer dan 100 weken in de Top 40 stonden weten The Beatles de beste prestatie neer te zetten: zij stonden ruim 61% van de tijd in de lijst in het bovenste kwart.

Vierde nummer 5-hit voor Kraantje Pappie
Je begint je af te vragen wat Kraantje Pappie heeft met het getal 5. Het is het derde priemgetal, het aantal boeken van de Thora, het getal van de kennis en het aantal vingers dat je normaal gesproken aan je hand hebt. Kraantje Pappie zette zijn hits Ja!, Lil Craney en Liefde In De Lucht op de vijfde plaats en dat was de hoogst bereikte positie van die hits. Daar komt er deze week weer eentje bij met Moment, zijn vierde hit die ‘piekt’ op nummer 5.

Ava Max weer in de Top 10
Op 23 maart van dit jaar zakte Ava Max met Sweet But Psycho van 7 naar 10. Het was meteen ook de laatste week dat de track in de top 10 stond. Deze week keert de zangeres na iets meer dan drie maanden terug bij de 10 grootste hits van ons land, want So Am I gaat van 11 naar 10. De track doet dat ook nog eens in de tiende week Top 40. 

Check hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: YouTube