Drake, Wizkid en Kyla minder stevig aan kop

- Hitlijsten

 Drake Wizkid Kyla Mike Posner Justin Timberlake Calvin Harris Rihanna Willy William The Chainsmokers

Drake, Wizkid en Kyla staan deze week opnieuw op nummer 1 in de Top 40. One Dance houdt Can’t Stop The Feeling! van Justin Timberlake net van de eerste plek af.

De verschillen worden steeds kleiner aan de top van de Lijst der Lijsten. Justin Timberlake schiet met zijn track als een komeet omhoog naar nummer 2 en hijgt stevig in de nek van het drietal. Ook This Is What You Came For van Calvin Harris en Rihanna wint deze week fors. De stijging van één plek mag dan klein zijn, de track kruipt steeds dichter bij de huidige populairste twee hits van Nederland.Posner blijft plakken
Naast het record van Rihanna springt ook de prestatie van Mike Posner in het oog. Deze week moet hij vier plaatsen verlies incasseren met zijn I Took A Pill In Ibiza. Maar ondertussen staat het nummer al wel het hele jaar in de Top 40 genoteerd. Daarvan 10 weken op nummer 1 en vanaf deze week 20 weken in de top 10. 19 andere hits stonden 20 of meer weken in het bovenste kwart van de lijst, met de 28 weken van Gotye (Somebody That I Used To Know) als onbetwiste recordhouder.

Ego van Willy William stijgt deze week van 7 naar 5. Ook Don’t Let Me Down van The Chainsmokers gaat deze week omhoog. De track gaat van 11 naar 10.