Di-Rect heeft opnieuw meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 Di-Rect
Di-Rect heeft opnieuw meest gedraaide hit

Through The Looking Glass van Di-Rect weet voor een derde keer naar de eerste plek van de Airplay Top 40 te klimmen.

Eerder al stond de track van Di-Rect al twee weken op nummer 1. Di-Rect weet stadsgenoot Son Mieux van de eerste plek te duwen. Al vier weken lang is het een Haags onderonsje op de plekken 1 en 2 van de Airplay Top 40. De top 3 wordt gecompleteerd door Alvaro Soler en Topic die met Solo Para Ti voor de derde week op nummer 3 staan.

Come Around Again van Armin van Buuren, Billen Ted en JC Stewart staat al 20 weken in de lijst. Toch kwam de track van de Nederlandse dj en producer tot deze week niet verder dan nummer 5. Deze week wordt die prestatie overtroffen met een vierde plek in de lijst. Het is voor het eerst sinds december 2021 dat Armin weer zo hoog staat in de radiolijst. Toen stond Hold On, de track met Davina Michelle, zes weken bij de drie grootste radiohits van ons land. Snap van Rosa Linn klimt naar nummer 5 en is daarmee de hoogst genoteerde Eurovisiesongfestival-hit op de radio. S10 kwam op 21 mei op de zesde plaats. Sam Ryder beperkte zich met Space Man tot een weekje op nummer 13 waar Kalush Orchestra met Stefania niet bij de 40 meest gedraaide hits op de radio wist te komen.

De afgelopen drie weken kwamen Topic en A7s met Kernkraft 400 (A Better Day) niet verder dan nummer 34. Deze week klimmen ze 12 plaatsen en dat maakt de track, op nummer 22, de snelste stijger. In omgekeerde richting gaan er juist 12 plekken af voor Darte Un Beso waarmee Rolf Sanchez deze week op nummer 16 komt.

Drie van de vier binnenkomers in de lijst zijn van Nederlandse bodem. Kwijt van Suzan & Freek is op nummer 29 de hoogste nieuwe. Het duo scoort voor de tiende keer met een hit op de Nederlandse radio.

Bekijk hier de complete Airplay Top 40

1 ( 2) THROUGH THE LOOKING GLASS- Di-Rect

29 (--) KWIJT- Suzan & Freek

35 (--) CAMINO- Quique

36 (--) WILLING- Ilse DeLange

38 (--) MILLION DOLLAR BABY- Ava Max