Davina Michelle scoort direct met Skyward in de Top 40

- Hitlijsten

 Alvaro Soler Marshmello
Davina Michelle

Een week na de release van Skyward mag de champagne opnieuw ontkurkt worden door Davina Michelle: de track is de hoogste binnenkomer in de Top 40 van deze week. Ook Loca van Alvaro Soler en Here With Me van Marshmello en Chvrches zijn nieuw in Lijst der Lijsten.

34. SKYWARD – Davina Michelle

‘Ik zie het niet als een must.’ Dat was het antwoord van Davina Michelle, toen haar werd gevraagd of ze hoopt dat Skyward net als met haar vorige hit op nummer 1 in de Top 40 terechtkomt. Met Duurt Te Lang voerde de 23-jarige Rotterdamse de lijst maar liefst elf weken aan. In hetzelfde interview vertelde Michelle Davina Hoogendoorn, zoals ze in het dagelijks leven heet, dat het een bewuste keuze is geweest om op haar nieuwe single niet in het Nederlands te zingen, maar in het Engels. Naar eigen zeggen komt het Nederlands niet helemaal lekker haar mond uit en bovendien wil Davina niets liever dan een internationale doorbraak. Qmusic helpt in ieder geval mee, want Skyward werd uitgeroepen tot Alarmschijf.

36. HERE WITH ME – Marshmello & Chvrches

In het afgelopen anderhalf jaar hielp Marshmello al een mooi rijtje artiesten aan een grote Top 40-hit. Khalid, Selena Gomez, Anne-Marie en Bastille stonden stuk voor stuk samen met de Amerikaanse dj en producer genoteerd. De volgende in het rijtje is Chvrches. Het Schotse trio is vooral bekend in het alternatieve circuit en stond in het verleden onder meer in het voorprogramma van Depeche Mode. Dankzij Christopher Comstock, zoals Marshmello eigenlijk heet, staat Chvrches voor het eerst in de Top 40. Ondanks dat je een ‘v’ schrijft, spreek je de derde letter in de groepsnaam uit als een ‘u’, Churches dus. De reden voor de afwijkende spelling is dat het trio zo makkelijker vindbaar denkt te zijn als je ze Googlet.

38. LOCA – Alvaro Soler

Deze week is het voorjaar officieel begonnen en dan weet je twee dingen zeker: de zomer komt dichterbij en Alvaro Soler brengt een nieuwe single uit. De half Spaanse en half Duitse zanger scoorde de afgelopen jaren steeds een dikke zomerhit in de Top 40 met achtereenvolgens El Mismo Sol (2015), Sofia (2016) en La Cintura (2018). Alleen twee jaar geleden sloeg Alvaro even over. De videoclip bij Loca is opgenomen in Tokyo. Dat is niet zo gek als je weet dat Alvaro maar liefst zeven jaar woonde in de Japanse hoofdstad. Inmiddels is de zoon van een Duitse vader en een Spaanse moeder terug in Europa en woont in Barcelona. Alvaro’s echte achternaam is Tauchert, Soler is de achternaam van zijn moeder.

Foto: YouTube