Davina Michelle en Snelle denderen Top 40 binnen

- Hitlijsten

 Rolf Sanchez Snelle Benee Gus Dapperton Imanbek SAINt JHN

Afgelopen maandag kwam 17 Miljoen Mensen van Davina Michelle en Snelle officieel uit en nu al is de track de hoogste binnenkomer in de Top 40. Deze week zijn er verder nog twee nieuwkomers en een re-enty. 

24. 17 MILJOEN MENSEN – Davina Michelle & Snelle

Er hebben wel eens hits in de Top 40 gestaan die waren opgenomen in een bomvol Ahoy, maar nooit eerder stond een track in de lijst die juist in een lege zaal in Rotterdam werd opgenomen. Tot nu dan. Vanwege de Corona-crisis gaf Davina Michelle, samen met een aantal gastartiesten, vorige week vier akoestische optredens in een uitgestorven Ahoy. Daar zong ze onder meer een bewerking van de nummer 1-hit 15 Miljoen Mensen van Fluitsma & Van Tijn uit 1996. 17 Miljoen Mensen, een duet met Snelle, werd opgedragen aan alle hulpverleners, leraren, vakkenvullers en alle 17 miljoen andere Nederlanders. Meteen na afloop besloten Davina, Snelle en organisator Radio 538 de track op single uit te brengen.

26. SUPALONELY – Benee feat. Gus Dapperton

Na YouTube, Instagram en Spotify zorgt ook TikTok steeds vaker voor Top 40-hits. Say So van Doja Cat is een goed voorbeeld van een track die dankzij die app bekend werd en hetzelfde geldt nu voor Supalonely. Het Top 40-debuut van zowel Benee als Gus Dapperton werd gebruikt in een challenge, waarin gebruikers van TikTok een dansje moesten doen. Onder anderen Jennifer Lopez deed hieraan mee, waardoor Supalonely al snel viral ging. Benee is de artiestennaam van de 20-jarige Stella Bennett uit Nieuw-Zeeland. Gus Dapperton is een Amerikaanse singer/songwriter, die in het dagelijks leven eigenlijk Brendan Rice heet en drie jaar ouder is dan Benee. Qmusic riep Supalonely onlangs uit tot Alarmschijf.

27. ROSES (IMANBEK REMIX) – Saint Jhn feat. Imanbek

Ruim een maand geleden kwamen Saint Jhn en Imanbek de Top 40 al binnen met de remix die laatstgenoemde maakte van de track Roses van de Amerikaanse zanger, rapper en producer. Na vier weken en een 35ste plek als hoogtepunt verdwenen de twee weer uit de lijst. Drie weken later zijn ze terug en overtreffen hun hoogst behaalde positie meteen met deze re-entry op nummer 27. Dat komt vooral omdat de Imanbek-remix van Roses sinds een paar weken heel populair is op Spotify. Niet alleen in Nederland, maar ook in diverse andere landen staat de track hoog in de lijst met meest gestreamde tracks. En dan te bedenken dat het origineel uit 2016 komt en Imanbek zijn remix voor de lol maakte, niet om een hit te scoren.

35. COMO TU – Rolf Sanchez

Rolf Sanchez is half-Nederlands, half-Dominicaans en misschien is dat wel de reden dat zijn hits vaak ook tweetalig zijn. Dat gold eerder al voor Pa Olvidarte, het duet met Emma Heesters, waarmee ze samen tot vorige maand maar liefst 21 weken in de Top 40 stonden en tot de tiende plek wisten te komen. Opvolger Como Tu is een solohit voor Rolf, die in 2011 derde werd bij X-Factor en vorig jaar doorbrak dankzij zijn deelname aan het AVROTROS-programma Beste Zangers. Ook Como Tu is weer tweetalig. Het idee voor deze hit kreeg de 28-jarige zanger toen hij in de Dominicaanse Republiek was en zijn vriendin, die thuis in Nederland was gebleven, enorm miste. ‘Como Tu’ betekent in het Nederlands ‘Zoals Jij’.

Foto: YouTube