Dance Monkey tien weken op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Tones And I Martin Garrix Dean Lewis Billie Eilish Selena Gomez Arizona Zervas Dua Lipa
Tones And I

Al tien weken lang is Dance Monkey van Tones And I de onbetwiste nummer 1 van de Top 40. De zangeres was ook deze week niet van de eerste plek af te krijgen.

Dance Monkey is de 25e hit ooit die de Top 40 voor tien of meer weken weet aan te voeren. Daarbij is de Australische pas de vierde zangeres die dat volledig solo doet met een nummer. Het record staat op naam van Davina Michelle, die begin dit jaar nog een Top 40 Award in ontvangst mocht nemen, omdat ze met Duurt Te Lang elf weken op de eerste plek stond. Het wordt dus spannend komende week: moet Davina haar record alweer gaan inleveren?

Top 6 vol ex-Alarmschijven
Dat Qmusic prima weet aan te voelen welke nieuwe nummers hitpotentie hebben blijkt uit de top van de hitlijst van deze week. De complete top 6 werd eerder namelijk uitgekozen tot Alarmschijf. Zes keer eerder zagen we een Top 40 waarbij dat het geval was. Daarbij zaten ook de twee recordweken waarbij de complete top 8 zelfs bestond uit Alarmschijven… op 2 november 2002 en op 23 oktober 2010. De top 5 blijft overigens lekker zitten deze week, met Memories van Maroon 5 op 2, Pa Olvidarte van Emma Heesters en Rolf Sanchez op 3, Circles van Post Malone op 4 en Don't Start Now van Dua Lipa op 5.

Roxanne schiet omhoog
De zesde ex-Alarmschijf uit het bovenste rijtje is Roxanne van Arizona Zervas. Die track knalt van 21 naar 6 en is daarmee de snelste stijger van deze week. Het is de eerste top 10-hit voor de Amerikaanse Arizona en daarmee is hij de 2799e act in de Top 40-historie die een top 10-hit weet te pakken. 

Regard stijgt een plek
Ook Regard scoorde vorige week zijn eerste top 10-hit. De Kosovaarse dj schuift met Ride It ietsje dieper de top 10 in, door een plaats omhoog te gaan. Post Malone van Sam Feldt en Rani doet het tegenovergestelde en gaat van 6 naar 7, terwijl Lose You To Love Me van Selena Gomez stevig op 8 blijft staan.

Billie Eilish scoort tweede top 10-hit
Opeens gaat het heel erg hard met Everything I Wanted van Billie Eilish. Drie weken geleden kwam de track nog op 26 de lijst binnen, waarna vorige week de achttiende plek werd bereikt. Deze week vliegt het nummer naar de tiende plek en daarmee scoort de Amerikaanse haar tweede top 10-hit, na Bad Guy eerder dit jaar. 

Martin Garrix en Dean Lewis glijden naar bovenste helft
Used To Love van Martin Garrix en Dean Lewis gaat van 23 naar 20. Het levert Garrix alweer zijn dertiende top 20-hit op. Bovendien gaat de track Home met Bonn voorbij. Die laatste ex-Alarmschijf kwam niet verder dan 21. Ook Dreamer en These Are The Times haalden bij lange na de top 20 van de lijst niet.

De complete Top 40 van deze week check je hier.

Foto: Stichting Nederlandse Top 40