Dance Monkey blijft heersen in de Top 40

- Hitlijsten

Tones And I

Voor de negende week op rij staat Dance Monkey van Tones And I bovenaan de Top 40. De Australische zangeres moest daar wel een harde strijd voor uitvechten met Memories van Maroon 5 en Pa Olvidarte van Emma Heesters en Rolf Sanchez.

Dance Monkey is de 36e nummer 1-hit ooit die de lijst zo lang weet aan te voeren. Ook is het de hit met een Australische artiest, die de Top 40 het langst weet aan te voeren. Tones And I evenaart namelijk You're The One That I Want, waarmee Olivia Newton-John in 1978 ook negen weken de Top 40 wist aan te voeren.

Pa Olvidarte in de top 3
Met Memories is Maroon 5 deze week ietsje dichterbij Dance Monkey gekomen, maar het verschil tussen beide tracks is nog groot. Vlak achter de track van de Amerikaanse band staan Emma Heesters en Rolf Sanchez. Nooit eerder stond er een hit, waarin zowel de Nederlandse als de Spaanse taal te horen waren, bij de beste drie van ons land. Maar met Pa Olvidarte hebben de twee artiesten die het programma Beste Zangers dit jaar mede kleur gaven, nu de primeur. Helaas voor hen is het niet genoeg om Memories en de track van Tones And I voorbij te gaan.

Feest voor Dua Lipa
Door Emma en Rolf moet Circles van Post Malone een plek inleveren en daardoor staat de rapper nu op 4. Dua Lipa scoort deze week haar achtste top 5-hit in Nederland, doordat Don't Start Now van 6 naar 5 gaat. En er is nog meer goed nieuws voor Dua. Ze staat nu, over al haar hits gerekend, 75 weken in de top 10. Daarmee is ze na Adele de succesvolste Britse zangeres in de lange geschiedenis van de Top 40. 

Selena Gomez dendert de top 10 binnen
Zong ze nou wel of niet vals tijdens de American Music Awards (AMAs) afgelopen week? Selena Gomez kreeg wat over zich heen gestort, maar in de Top 40 gaat ze deze week toch als een speer. Lose You To Love Me wint maar liefst 8 plaatsen en komt op nummer 8 terecht. Het is na Wolves, It Ain't Me, Back 2 You en Taki Taki haar vijfde top 10-hit in de Lijst der Lijsten. Wel is het pas haar tweede hit bij de 10 populairste tracks van ons land, waarvoor ze geen andere act nodig had. Onder Lose You To Love Me zakt Post Malone van Sam Feldt en Rani een plekje (naar 6) en blijft Camila Cabello met Liar op 7 staan.

Regard gaat als een komeet
Het origineel van Jay Sean haalde in Nederland nooit de Top 40, maar de remix van de Kosovaarse dj Regard gaat als een malle in de lijst. Vorige week steeg het nummer nog voorzichtig van 23 naar 19, maar deze week vliegt de track van 19 naar 10. Daarmee is het ook de snelste stijger van deze week. De versie van Regard werd trouwens populair via de video-app TikTok, net als Roxanne van Arizona Zervas, dat deze week op 21 de Top 40 binnenkomt. 

Billie Eilish op weg naar de top 10?
Daar lijkt het wel op. Billie's ex-Alarmschijf Everything I Wanted knalt van 26 naar 18. Daarmee lijkt de track net zo'n succes te worden als Bad Guy, dat tot de negende plek kwam dit jaar. When The Party's Over en Bury A Friend wisten niet eens de bovenste helft van de Top 40 te halen. 

Dominic Fike komt op gang
Lange tijd leek 3 Nights van Dominic Fike een beetje weg te kwijnen bij de onderste hits in de Top 40. Deze week geeft zijn track eindelijk een beetje gas in de lijst. 3 Nights gaat van 29 naar 24 en van die laatste positie kon bijvoorbeeld een track als Something Real van Armin van Buuren (die niet verder dan 26 kwam) alleen maar dromen. 

Wil je de complete Top 40 van deze week checken, met onder andere ook nog stijgende tracks als Uncharted van Kensington en Good As Hell van Lizzo en Ariana Grande? Klik dan hier!

Foto: YouTube / Qmusic