Dance Monkey loopt verder uit

- Hitlijsten

 Tiësto Lewis Capaldi Marco Borsato Tones And I

Tones And I heeft met haar Dance Monkey de nummer 1-positie in de Top 40 nog wat steviger in handen weten te krijgen.

De 26-jarige Australische beleeft een werelddebuut want langzaam maar zeker breidt het succes van Dance Monkey zich uit over de rest van de wereld. Zo kreeg ze deze week ook een voorzichtige notering in de Amerikaanse hitlijst. Dance Monkey staat inmiddels ook bovenaan de Global Top 40 en wist daar Señorita, de hit van Shawn Mendes en Camila Cabello die daar 13 weken op de eerste plek stond, te onttronen. De top 3 is onveranderd met Lippenstift (van Marco Borsato, Snelle en John Ewbank) op 2 en Reünie (van Snelle) op 3.

Marco eist record op
Met Lippenstift op nummer 2 staat Marco Borsato nu voor de 225e week in de top 10. Vorige week evenaarde hij al de prestatie van Rihanna die het na 224 weken in het bovenste kwart voor gezien hield. Voor Marco loopt de teller vrolijk verder op en vanaf deze week is hij alleenheerser en de enige artiest die het zo lang in de top 10 wist vol te houden.

Davina Michelle scoort grootste hit
Duurt Te Lang was een fenomenaal Top 40-debuut voor Davina Michelle. De zangeres kwam precies een jaar geleden, op 20 oktober 2018, met die hit voor het eerst in de lijst en sindsdien is ze ook niet meer vertrokken. Ondanks dat Duurt Te Lang een record werd voor Davina, die als eerste Nederlandse zangeres ooit de eerste plek van Top 40 voor 11 weken wist te bezetten, is dat inmiddels niet meer haar grootste hit. Die eer valt nu ten deel aan haar samenwerking met Marco Borsato en Armin van Buuren die, onder de bezielende leiding van John Ewbank, met haar de track Hoe Het Danst maakte.

Tiësto overtreft zichzelf
In 2004 werd Traffic, na 21 weken in de Top 40, de grootste hit van Tiësto. Die prestatie bleef sindsdien ongewijzigd. Tot deze week want vanaf nu is Ritual, dat op plek 11 nog steeds stevig in de lijst staat en zijn 22e Top 40-succes werd, de grootste Tiësto-hit in de Top 40.

Someone You Loved blijft stijgen
Net als vorige week weet Someone You Loved van Lewis Capaldi ook deze week winst te pakken. De hit van de Britse zanger staat, met 35 weken in de Top 40,  inmiddels bij de tien langst genoteerde Top 40-hits ooit. Daarbij waren er slechts vier hits die zo laat nog winst wisten te pakken. Recordhouder is daarbij Huilen Is Voor Jou Te Laat waarmee Corry En De Rekels in de 37e week nog wisten te stijgen. Someone You Loved klimt deze week een plek omhoog naar nummer 26.

Meer weten over de vier binnenkomers in de Top 40? Kijk dan hier.