Dan + Shay met Bieber als hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Niall Horan Regard Cardi B Camila Cabello Ed Sheeran
Justin Bieber

Net als vorige week verwelkomen we ook nu vier nieuwe hits in de Enige Echte. De Alarmschijf van afgelopen week, 10,000 Hours, is daarbij de hoogste nieuwe.

Het kwartet van binnenkomers in de lijst van deze week komt uit alle windstreken met vier artiesten uit Amerika, eentje uit Kosovo, twee Britten en een Canadees. De binnenkomers zetten we natuurlijk voor je op een rij. Wil je de volledige Top 40 bekijken dan klik je hier.

28. 10.000 HOURS – Dan + Shay & Justin Bieber
‘New music. Wedding music. @danandshay and this guy. Friday’. Met die tekst kondigde Justin Bieber onlangs op Instagram zijn nieuwste hit aan. Dat ‘wedding music’ slaat natuurlijk op de bruiloft van Justin en zijn geliefde Hailey Baldwin. De twee trouwden vorig jaar al, maar deden de ceremonie een week of twee geleden nog eens dunnetjes over. Dan en Shay zijn in Nederland nog niet zo bekend, maar in de Verenigde Staten scoort het duo de ene hit na de andere. Eerst vooral in de country-charts, maar inmiddels ook in de algemene hitlijsten. Dan Smyers is 32 jaar, zijn kompaan Shay Mooney is vijf jaar jonger. Uiteraard ontmoetten de twee elkaar in het Mekka van de country, Nashville. Qmusic riep 10.000 Hours uit tot Alarmschijf.

34. SOUTH OF THE BORDER – Ed Sheeran feat. Camila Cabello & Cardi B.
South Of The Border is al de vierde Top 40-hit in amper vijf maanden tijd van Ed Sheerans album No. 6 Collaborations Project. Eerder haalden de tracks I Don’t Care (met Justin Bieber), Beautiful People (met Khalid) en Cross Me (met Chance The Rapper en PnB Rock) de lijst. Die eerste twee staan deze week bovendien nog altijd genoteerd. In de tussentijd stond Blow (met Bruno Mars en Chris Stapleton) in de zomer een paar weken in de Tipparade. De nieuwste hit van Eds album vol samenwerkingen is die met Camila Cabello en Cardi B, South Of The Border. De clip bij de achttiende Top 40-hit van Ed Sheeran valt op. Het is een mini-actiethriller, die nog het meeste weg heeft van een korte James Bond-film.

37. RIDE IT – Regard
De track Ride It is eigenlijk al dik tien jaar oud. Rapper Jay Sean schreef het nummer in 2008 en bracht het toen ook uit, op zijn album My Own Way. In sommige landen werd de originele versie van Ride It een klein hitje, maar niet in Nederland. Dat het nu alsnog binnen komt in de Top 40 is te danken aan de Kosovaarse dj Dardan Aliu, oftewel Regard. Hij maakte een remix van Ride It en die werd de afgelopen maanden veel gebruikt op de video-app TikTok. Een slordige twee miljoen gebruikers zetten de muziek van Regard en Jay Sean onder een clipje. Pas twee maanden geleden ontdekte Jay Sean via zijn 14-jarige neefje dat hij online al een aantal weken viral gaat. Voor Regard is Ride It zijn eerste hitnotering in de Top 40.

39. NICE TO MEET YA – Niall Horan
Terwijl Liam Payne en Harry Styles beiden in de Tipparade staan, is Niall Horan zijn oude maatjes van One Direction een stap voor. Hij komt namelijk de Top 40 binnen met zijn nieuwste hit Nice To Meet Ya. Dat is de voorloper op het tweede soloalbum van de 26-jarige Ierse zanger. Titel en releasedatum zijn nog niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat Niall voor zijn nieuwste hit heeft samengewerkt met producers en schrijvers die eerder verantwoordelijk waren voor hits van onder anderen Adele, Martin Garrix en John Legend. Tegelijk met zijn zesde Top 40-hit staat Niall ook om een andere reden in de publiciteit. Hij wordt gekoppeld aan Selena Gomez. De twee werden onlangs gespot tijdens een intiem diner.