Crisis drukt stempel op Streaming Top 40

- Hitlijsten

 Snelle Davina Michelle
Snelle | Davina Michelle

De coronacrisis drukt een nadrukkelijk stempel op de nieuwe Streaming Top 40 met vier binnenkomers die er direct mee te maken hebben.

Na vijf weken op nummer 1 zakt Blinding Lights van The Weeknd naar nummer 3. Davina Michelle en Snelle komen binnen op de eerste plaats met 17 Miljoen Mensen. De laatste hit die van niets op 1 wist binnen te komen was Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello in juli van het afgelopen jaar. Halverwege maart stond het gelegenheidsduo voor het laatst in de lijst. Achter 17 Miljoen Mensen komt ook Quarantaine Sessie #1 van Boef binnen op nummer 2. Een klein jaar geleden stond de rapper met Allang Al Niet Meer nog op nummer 1. Zijn vorige hit die op nummer 2 wist binnen te komen was Draai Het Om dat later niet wist door te stoten naar de eerste plek. Ook Corona (van Qlas & Blacka en $hirak) en Anderhalf (van Ali B, Poke en Judeska) zijn als streaminghits direct te herleiden naar de crisis rond het coronavirus.

Met 13 plaatsen winst is Physical van Dua Lipa de snelste stijger in de lijst op nummer 17. De Britse kwam eerder niet verder dan nummer 20 maar weet nu te profiteren van de release van haar album Future Nostalgia. Godzilla, de track van Eminem en Juice Wrld, levert 21 plaatsen in en is op nummer 39 de snelste zakker. Hoe Het Danst, de hit van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle, keerde vorige week terug in de lijst en weet nu, met inmiddels 46 weken in de lijst, 8 plaatsen winst te boeken op nummer 29.

De volledige Streaming Top 40 bekijk je hier.

1 (--) 17 MILJOEN MENSEN- Davina Michelle & Snelle 

2 (--) QUARANTAINE SESSIE #1- Boef 

16 (--) CORONA- Qlas & Blacka & $hirak 

17 (30) PHYSICAL- Dua Lipa 

23 (--) RODE WIJN- Maan & Kraantje Pappie 

24 (--) ANDERHALF- Ali B feat. Poke & Judeska 

30 (RE) REÜNIE- Snelle 

31 (--) MUCHO DINERO- Chivv ft. Sevn Alias & Chardy 

36 (--) JONGEN VAN DE STRAAT- Lil Kleine 

37 (--) IN YOUR EYES- The Weeknd