Coldplay na 2 jaar terug

- Hitlijsten

 Duncan Laurence Coldplay Miss Montreal Kehlani Zedd
Coldplay

Met Orphans keert Coldplay na twee jaar weer terug in de Top 40. De track is deze week zelfs de hoogste van vier binnenkomers in de enige echte hitlijst van Nederland. 

31. ORPHANS - Coldplay

De afgelopen weken gaf Coldplay al meerdere mysterieuze hints naar een albumrelease. Er doken bijvoorbeeld posters op in grote wereldsteden, er verschenen tracklists in kranten en er werden brieven naar fans verstuurd. Op 22 november is het eindelijk zover, dan verschijnt het nieuwe album van de band. Het achtste van Coldplay is het en Everyday Life is de titel. Het album zal bestaan uit twee delen, getiteld Sunset en Sunrise. Als voorloper kwamen er iets meer dan een week geleden alvast twee tracks uit: Arabesque en Orphans. Die laatste hoor je veel op de radio en komt de Top 40 binnen als de zevenentwintigste hitnotering voor zanger Chris Martin en zijn band. Qmusic riep Orphans direct na de release al uit tot Alarmschijf.

37. LOVE DON’T HATE IT – Duncan Laurence

Ondanks een nieuwe Top 40-hit heeft Duncan Laurence geen heel prettige laatste paar weken achter de rug. De winnaar van het Eurovisie Songfestival van dit jaar kampte met een luchtweginfectie en moest daarom meerdere concerten noodgedwongen uitstellen. Desondanks zag en hoorde je Duncan wel veel op radio en televisie om over zijn nieuwe single te vertellen. Love Don’t Hate It is de titel en de tekst is Duncans antwoord op alle haat in de wereld. Als je goed luistert hoor je Ilse Delange, die Duncan in 2014 coachte bij The Voice Of Holland en natuurlijk betrokken was bij zijn vorige hit Arcade, als achtergrondzangeres. 26 maart geeft Duncan een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome.

39. EEN STAP TERUG – Miss Montreal

‘Ik vond het mooi om gewoon eens eerlijk te vertellen hoe ik het wel eens heb meegemaakt in de liefde’. Dat zei Sanne Hans, het gezicht van Miss Montreal, in een interview over haar nieuwste hit. Een Stap Terug is niet de eerste Nederlandstalige Top 40-hit voor de 35-jarige zangeres uit Dedemsvaart. In 2013 stond ze samen met Nielson in de lijst met Hoe en twee jaar later met BLØF-zanger Paskal Jakobsen en Ik Zoek Alleen Mezelf. Een Stap Terug is dus wel de eerste Nederlandstalige solo hit voor Miss Montreal. En vast niet de laatste, want de afgelopen maanden werkten Sanne en haar band aan nieuwe songs en die zijn allemaal in het Nederlands. Komend voorjaar komt er dan ook een compleet Nederlandstalig album uit.

40. GOOD THING – Zedd & Kehlani

Dankzij Good Thing mag Kehlani zich in een rijtje namen scharen met onder anderen Katy Perry, Selena Gomez, Ariana Grande en Alessia Cara. Het zijn allemaal zangeressen die de Top 40 haalden samen met de Russisch-Duitse dj en producer, die in het dagelijks leven naar de naam Anton Zaslavski luistert. Kehlani is een 24-jarige Amerikaanse zangeres, die voluit Kehlani Parrish heet. In de Verenigde Staten scoorde ze al meerdere hits en ze werkte samen met bekende namen als Eminem en Calvin Harris. De Top 40 haalde Kehlani tot deze week nog niet, maar ze stond de afgelopen jaren al wel drie keer in de Tipparade. Zedd komt over een dikke week naar Nederland. Op 11 november staat hij in de Melkweg in Amsterdam.

Foto: BSR Agency