Coldplay en BTS komen het hoogst de Top 40 binnen

- Hitlijsten

 Coldplay BTS Lil Nas X Jason Derulo Gabry Ponte Lum!x Prezioso
Coldplay en BTS komen het hoogst de Top 40 binnen

De tweetalige samenwerking van Coldplay en de K-Pop-sensatie BTS, My Universe, is deze week de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40. De twee acts blijven daarmee andere nieuwkomers voor, zoals Thats What I Want van Lil Nas X en Acapulco van Jason Derulo.

28 (--) MY UNIVERSE – Coldplay X BTS
BTS is veruit de meest succesvolle act in het zogenaamde K-pop-genre. De Zuid-Koreaanse boyband is inmiddels ook buiten Azië razend populair en dat leverde al samenwerkingen op met Amerikaanse en Europese acts. Zo werkte het zevental met Nicki Minaj, Steve Aoki en Halsey. Die tracks haalden de Top 40 echter niet, al lukte BTS dat wel op eigen kracht met Thunder en Butter. De nieuwste hit van de Koreanen is een samenwerking met Coldplay. My Universe is tweetalig en dus deels Engels, deels Koreaans. De Zweedse hitproducer Max Martin deed de productie. Net als Higher Power staat My Universe op het nieuwe Coldplay-album Music Of The Spheres, dat op 15 oktober verschijnt. Qmusic koos ‘m als Alarmschijf.

31 (--) THATS WHAT I WANT – Lil Nas X
Van Paul McCartney tot Lady Gaga en van de Backstreet Boys tot Lil Nas X. Je kunt gerust stellen dat het Ryan Tedder niet veel uitmaakt voor wie hij een liedje schrijft. De genoemde artiesten hebben allemaal een of meerdere songs van de zanger van OneRepublic opgenomen. Natuurlijk is de lijst van artiesten en hits nog veel langer. De nieuwste single van Lil Nas X, Thats What I Want, is ook mede geschreven door Ryan. Het is de vierde Top 40-hit voor de Amerikaanse rapper en die is, net als Montero (Call My By Your Name) en Industry Baby, te vinden op het album Montero. Dat kwam twee weken geleden uit. Voor de clip bij Thats What I Want liet Lil Nas X zich onder meer inspireren door de film Brokeback Mountain.

38 (--) ACAPULCO – Jason Derulo
Heb jij ook wel eens een belofte gedaan, waar vervolgens helemaal niets van terecht komt? Jason Derulo weet er alles van. De 32-jarige Amerikaanse zanger beloofde een aantal jaar geleden plechtig dat hij zou stoppen met het maken van liedjes die beginnen met het zingen van zijn eigen naam, maar dat is niet bepaald gelukt. Ook zijn nieuwste hit Acapulco begint weer heel vertrouwd met Jason die zijn eigen naam zingt. Op YouTube vind je zelfs compilaties waarin alle ‘namesings’ achter elkaar zijn gemonteerd. Als je die wilt beluisteren ben je een dik uur zoet! Acapulco is de 23ste Top 40-notering voor Jason, die meer ambities heeft dan zingen alleen. De bijbehorende videoclip is namelijk door hemzelf geregisseerd.

39 (--) THUNDER – Gabry Ponte X Lum!x X Prezioso
Onder zijn eigen naam scoort Gabry Ponte zijn eerste Top 40-notering, maar de Italiaanse dj en producer heeft al een dikke nummer 1-hit te pakken. Tot 2005 maakte hij namelijk deel uit van Eiffel 65. Dat trio stond in de zomer van 1999 vijf weken boven aan de Top 40 met Blue (Da Ba Dee). Daarna besloot de inmiddels 48-jarige Italiaan zich op een solocarrière te concentreren. In eigen land en ook in een aantal andere Europese landen leverde hem dat wel degelijk wat succes op, maar in Nederland heeft Gabry tot nu moeten wachten op zijn eerste hit. Die scoort hij dan uitgerekend weer niet solo. Thunder is een samenwerking met twee collega’s: Lum!x, oftewel de Oostenrijker Luca Michlmayr, en de Italiaan Giorgio Prezioso.

De complete Nederlandse Top 40 bekijk je hier iedere vrijdag vanaf 18:00.

Foto: Instagram