Camila Cabello komt het hoogst de Top 40 binnen

- Hitlijsten

 Camila Cabello S10 Frenna Kevin Kungs Sjaak
Camila Cabello komt het hoogst de Top 40 binnen

Don't Go Yet van Camila Cabello is deze week de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40. De ex-Alarmschijf is nieuw op 27 en blijft 3 andere nieuwkomers voor.

27 (--) DON’T GO YET – Camila Cabello
Camila Cabello heeft een paar roerige weken achter de rug. De ex-zangeres van Fifth Harmony, die deze zomer haar tweejarig jubileum als liefje van Shawn Mendes viert, werd eerst overladen met complimenten toen ze zich in een TikTok-filmpje uitsprak tegen ‘fatshaming’. Een week later kreeg ze juist kritiek over zich heen. Bij een optreden in de talkshow van Jimmy Fallon met haar nieuwe hit Don’t Go Yet, was een danser met spraytan op te zien. Hij moest lijken op een jaren ’80-typetje dat te lang in de zon had gelegen, maar sommige mensen dachten dat het ‘blackfacing’ was, waarbij een wit persoon zwart is geschminkt. Don’t Go Yet is Camila’s negende Top 40-hit. Qmusic koos ‘m als Alarmschijf.

32 (--) ADEM JE IN – S10 / S10 X Frenna X Kevin
Uitgerekend het eerste liedje dat Stien den Hollander, oftewel S10, niet helemaal in haar eentje schreef is de eerste Top 40-hit voor de 20-jarige zangeres uit het Noord-Hollandse Abbekerk. Adem Je In heeft ze namelijk samen met niemand minder dan Jacqueline Govaert geschreven. De zangeres van Krezip zag S10 optreden tijdens de uitreiking van de Edisons, was onder de indruk en zocht contact. Daar rolde een samenwerking uit en Adem Je In is het resultaat. Behalve de versie waarop S10 solo zingt, gaat het in de Top 40 ook om de remix die rapper Frenna van Adem Je In heeft gemaakt. Dat deed hij met collega Kevin. Als je weet dat S10 op sommige van haar liedjes zelf ook rapt, is die samenwerking best een logische.

39 (--) NEVER GOING HOME – Kungs
De Franse dj en producer Valentin Brunel, zoals Kungs in het dagelijks leven heet, ken je vast nog wel van de hit This Girl uit 2016. Met die track, een samenwerking met de Australische producers van Cookin’ On 3 Burners, stond hij 24 weken in de Top 40 en schopte het tot de derde plek. Vervolgens haalde Kungs twee keer de Tipparade. In het najaar van 2016 deed hij dat met Don’t You Know (samen met Jamie N Commons) en een klein jaartje later met More Mess (samen met Olly Murs en Coely). Het leek er daarna even op dat Kungs zich eeuwig een Top 40-eendagsvlieg zou mogen noemen, maar met het zomerse Never Going Home heeft hij vijf jaar na This Girl eindelijk zijn tweede hitnotering te pakken.

40 (--) TROMPETISTO – Sjaak
Ondanks dat Sjaak al zes keer eerder in de Top 40 stond, is zijn nieuwste hit Trompetisto bijzonder. Het is namelijk voor het eerst dat Mehdi Chafi, dat is de echte naam van de 35-jarige Amsterdamse rapper, solo in de lijst staat. Zijn vorige noteringen waren stuk voor stuk samenwerkingen. Sjaak scoorde hits samen met onder anderen The Partysquad, Yellow Claw en Kav Verhouzer. Trompetisto is in nog een ander opzicht bijzonder. Sjaak rapt namelijk in het Engels. Op al zijn vorige hits deed hij dat in het Nederlands. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat er nou ook weer niet zo heel veel tekst in Trompetisto zit. De videoclip werd in de bergen opgenomen en dat leverde enkele maffe filmpjes op, die Sjaak op social media deelde.