Calm Down 6 weken meest gestreamd

- Hitlijsten

 Rema
Calm Down 6 weken meest gestreamd

Voor de zesde week staat Rema met Calm Down op de eerste plaats van de Streaming Top 40.

Calm Down is pas de tweede streaminghit in 2022 die de lijst zo lang en zonder onderbreking weet aan te voeren. Meau stond eerder dit jaar, onafgebroken, 8 weken op de eerste plaats. Sinds eind februari is er geen hit geweest die de lijst zo lang wist te domineren. De top 3 is voor de derde week hetzelfde met Katnuf (en Van Mij Zijn) op nummer 2 en Flemming (met Automatisch) op nummer 3. Automatisch staat inmiddels voor de vijfde week op nummer 3. Snap van Rosa Linn weet in de achtste week door te dringen tot de top 10 en staat op nummer 9.

Deze week weten 12 tracks positiewinst te boeken. Die stijgingen zijn echter minimaal te noemen want vijf nummers klimmen vier posities. Daarbij is I Want You (van La Fuente) de track die het hoogst weet te komen met die winst, op positie 6.

In omgekeerde richting zien we ook relatief kleine verschuivingen. Daarop is slechts één uitzondering te bespeuren via Pink Venom waarmee Blackpink deze week 24 plaatsen moet inleveren en zo op plek 31 komt.

De Streaming Top 40 telt vijf nieuwe binnenkomers met I’m Good (Blue) van David Guetta en Bebe Rexha, op nummer 15, als hoogste nieuwe. Ook de nieuwe tracks van Suzan & Freek (Kwijt) en Flemming (Terug Bij Af, met Ronnie Flex) zitten bij de binnenkomers. Through The Looking Glass (van Di-rect) is een bijzondere binnenkomer want nog niet eerder stond die track, die al op 1 april verscheen, bij de 40 meest gestreamde hits van ons land.

Bekijk hier de complete Streaming Top 40.

1 ( 1) CALM DOWN- Rema

15 (--) I’M GOOD (BLUE)- David Guetta & Bebe Rexha

22 (--) KWIJT- Suzan & Freek

23 (--) TERUG BIJ AF- Flemming ft. Ronnie Flex

32 (--) KU LO SA - A COLORS SHOW- Oxlade

34 (--) THROUGH THE LOOKING GLASS- Di-Rect