Boef en Numidia komen het hoogst de Top 40 binnen

- Hitlijsten

 Boef Numidia JC Stewart
Boef en Numidia komen het hoogst de Top 40 binnen

Twee tracks komen deze week de Nederlandse Top 40 binnen: I Need You To Hate Me van JC Stewart en Tout Est Bon van Boef en Numidia. Die laatste is de hoogste nieuw op 29.

29. TOUT EST BON – Boef feat. Numidia
Met Tout Est Bon hebben Boef en Numidia niet alleen een Top 40-hit te pakken, maar ook een record. Met maar liefst 679.000 streams op Spotify werd het nummer deze week de meest gestreamde track in Nederland ooit op de eerste dag van de release. Numidia El Morabet, zoals de 20-jarige zangeres uit Venlo voluit heet, schreef het nummer een jaar geleden al op een speciaal ‘schrijverskamp’, waar artiesten alle fijne kneepjes leren van het schrijven van een goede track. Via haar manager kwam het vervolgens bij Boef terecht en die was zo enthousiast dat hij per se op Tout Est Bon wilde meedoen. Dat is gelukt. Boef scoort zijn dertiende Top 40-hit en Numidia, die in 2015 mee deed aan The Voice Kids, haar eerste.

38. I NEED YOU TO HATE ME – JC Stewart
‘Professional sad boy’. Dat is de bijzondere omschrijving die JC Stewart van zichzelf geeft in zijn bio’s op Instagram en Twitter. In een interview zei de 23-jarige singer-songwriter uit Noord-Ierland dat hij die bijnaam te danken heeft aan zijn zus. Vrienden noemen JC juist ‘sunshine boy’ en ook die omschrijving gebruikt hij vaak. Een opmerkelijke combinatie, maar volgens JC zijn z’n liedjes inderdaad vaak treurig terwijl hij bij liveoptredens lekker los gaat op het podium. Helaas voor JC en zijn fans gingen door de uitbraak van het coronavirus de dit jaar geplande optredens op onder meer Pinkpop en Rock Werchter niet door. Desondanks heeft hij wel z’n eerste Top 40-notering te pakken met I Need You To Hate Me.

Foto: YouTube