Blinding Lights zevende week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Racoon Kris Kross Amsterdam Emma Heesters Tino Martin Justin Bieber Quavo Doja Cat Dua Lipa Alan Walker Ava Max
The Weeknd

Blinding Lights van The Weeknd plakt er weer een week bij op nummer 1 in de Top 40. Daarmee staat de track nu zeven weken op 1. Een reeks die alleen werd onderbroken door Smoorverliefd van Snelle.

The Weeknd staat nu in totaal voor de 11e week bovenaan de Top 40. Bryan Adams kwam in 1991 ook tot 11 weken op nummer 1, maar hij deed dat met één nummer 1-notering: (Everything I Do) I Do It For You. Nog slechts drie Canadese artiesten stonden langer bovenaan de Top 40: Justin Bieber (40 weken), Céline Dion (14 weken) en Shawn Mendes (12 weken).

Derde top 3-hit voor Racoon
Onder Blinding Lights blijft Before You Go van Lewis Capaldi de stabiele nummer 2 van Nederland, al voelt de Schotse singer-songwriter wel de hete adem van Racoon in zijn nek. Het Is Al Laat Toch stijgt van 4 naar 3. In 2005 stond de Zeeuwse band voor het eerst in de Top 40 met Love You More. Die track hield het 23 weken vol en stond 4 weken op nummer 3 en werd daarmee hun grootste Top 40-hit. In 2011 verscheen de Zeeuwse band opnieuw in de top 3 met No Mercy, dat die top 3 al wel na één week weer moest verlaten. Inmiddels is Het Is Al Laat Toch de 14e Top 40-hit van Racoon en vanaf deze week is dat dus hun derde top 3-hit.

Loop Niet Weg naar 4
Ook Loop Niet Weg van Kris Kross Amsterdam, Tino Martin en Emma Heesters zit in de lift. De track wint een plek en komt terecht op nummer 4. De stijgingen van Het Is Al Laat Toch en Loop Niet Weg hebben dan weer gevolgen voor dat andere Nederlandstalige nummer in de top 5, Smoorverliefd van Snelle. Dat valt van 3 naar 5 en blijft Alone Pt. II van Alan Walker en Ava Max maar net voor. Het duo komt van 7 en staat nu op 6.

Twaalfde top 10-hit voor Justin Bieber
Physical van Dua Lipa steeg vorige week nog van 10 naar 8, maar blijft deze week op die achtste plaats plakken. Intentions van Justin Bieber en Quavo stijgt wel net zo lekker door als afgelopen week. Ging het nummer toen nog van 21 naar 11, nu vliegt de track naar 9. Daarmee zien we The Biebs voor de twaalfde keer in de top 10 van de Nederlandse Top 40. Het heeft er ook nog alle schijn van dat Justin Bieber vanaf volgende week een plekje krijgt bij de vijf meest succesvolle mannen in de Top 40-historie. Als hij volgende week nog in de top 10 staat, gaat hij Ed Sheeran voorbij. De lijst van succesvolste mannen wordt aangevoerd door David Guetta, de Fransman die in november 2019 voor het laatst in de lijst stond.

Flinke winst voor Doja Cat en Davina Michelle
Maan besluit de top 10, maar ze levert wel een plekje in: Ze Huilt Maar Ze Lacht gaat van 9 naar 10. Ondertussen lijkt Harry Styles de weg omhoog weer te hebben gevonden. Vorige week steeg hij alweer de top 20 in (van 27 naar 18) en nu gaat Adore You van 18 naar 13. Dat is nog niets in vergelijking met Doja Cat. De grootste stijger van de week staat op haar naam, door van 33 naar 18 te stijgen. De Dutch Grand Prix mag dan niet doorgaan, Davina Michelle gaat wel heel hard met haar track Beat Me. Die gaat van 27 naar 21. Daarboven gaan Khalid en Disclosure van 23 naar 19 met Know Your Worth.

Check hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: YouTube