Blinding Lights nu 12 weken op 1

- Hitlijsten

 Halsey Marshmello Emilee Surf Mesa Ariana Grande Justin Bieber Dua Lipa Di-Rect
The Weeknd

Voor de twaalfde week heerst The Weeknd met harde hand over de Nederlandse Top 40. Al komt de concurrentie deze week wel uit onverwachte hoek: DI-RECT stijgt stevig door en komt op 3 terecht.

Tellen we bij die 12 weken van Blinding Lights de 4 weken van Starboy op, dan staat The Weeknd inmiddels voor de 16e week op plek 1.  Deze week evenaart de Canadees daarmee het aantal weken op 1 van Daddy Yankee, André Hazes en Michael Jackson. Er zijn nog 11 mannen die nog meer weken op de eerste plaats van de Top 40 stonden. Daarbij is Marco Borsato de recordhouder met totaal 72 weken.

DI-RECT naar 3
Roses van SAINt JHN en Imanbek blijft op 2 plakken en voor de mannen van DI-RECT is het dus prijs. Zij gaan van 5 naar 3 en daarmee scoren ze hun derde top 3-hit in de Lijst der Lijsten. De Haagse band stond eerder met zowel She (2003), als A Good Thing (2007) op nummer 2. 

Dua Lipa en The Weeknd omhoog
Topic en A7s zakken juist van 3 naar 4 met Breaking Me. Ook Benee en Gus Dapperton moeten inleveren, want Supalonely zakt van 4 naar 5. Op 6 en 7 vinden we juist twee grote winnaars. Break My Heart van Dua Lipa stijgt van 8 naar 6 en In Your Eyes van The Weeknd schiet van 10 naar 7. Het is zijn vijfde hit die op 7 of hoger komt. Voor Love Me Harder, zijn samenwerking met Ariana Grande en zijn eerste hit in de Top 40, was de zevende plek overigens ook meteen het eindstation.

7 plekken winst voor Justin en Ariana
In de tweede week in de lijst melden Justin Bieber en Ariana Grande zich meteen in de top 10. Stuck With U wint 7 plekken en komt terecht op nummer 8. Het is de dertiende top 10-hit voor de Canadese zanger, terwijl de Amerikaanse zangeres voor de tiende keer bij de tien populairste nummers van ons land staat. En mogelijk komt daar binnenkort al snel een elfde bij, want haar samenwerking met Lady Gaga, Rain On Me, is de komende week de Alarmschijf op Qmusic.

Forse winst voor drie tracks
Beat Me van Davina Michelle blijft steken op de negende plek en Robin Schulz en Alida sluiten de top 10 af. Zij zakken met In Your Eyes van 7 naar 10. Buiten de top 10 is er winst voor Suzan & Freek, Marshmello en Halsey en Surf Mesa en Emilee.. Weg Van Jou gaat weg van de 21e plek en komt terecht op 16, terwijl Be Kind van 26 naar 18 gaat. ILY gaat 9 plekken vooruit en staat nu op 19. 

Meer stijgers en zakkers check je hier in het overzicht van de Nederlandse Top 40.

Foto: YouTube