Drie binnenkomers in de Top 40

- Hitlijsten

 Bebe Rexha Harry Styles The Weeknd
Drie binnenkomers in de Top 40

Blinding Lights van The Weeknd is de hoogste binnenkomer in de Top 40. De track is nieuw op 31 en laat daarmee de andere nieuwkomers, You Can't Stop The Girl van Bebe Rexha en Adore You van Harry Styles, achter zich.

29. BLINDING LIGHTS – The Weeknd

Hoe lang kun jij zonder social media? Abel Tesfaye, alias The Weeknd, hield het vijf maanden vol. Vorige maand liet hij ineens weer van zich horen op Instagram. De teaser van zijn nieuwste hit Blinding Lights was niet alleen online te beluisteren, maar zat ook in een commercial van automerk Mercedes die onlangs op de Duitse televisie te zien was. Blinding Lights is de voorloper op het nieuwe album van The Weeknd. Dat moet binnenkort verschijnen. Daarnaast is het de tiende Top 40-notering van de 29-jarige Canadees. De tekst van Blinding Lights gaat over de relatie die Abel momenteel heeft met supermodel Gigi Hadid en dan vooral over het feit dat die vaker van status verandert dan jij van ondergoed. Je hoort de track komende week als Alarmschijf op Qmusic.

39. YOU CAN’T STOP THE GIRL – Bebe Rexha

Maleficent: Mistress Of Evil. Zo heet de nieuwe Disney-film met Angelina Jolie, die sinds een kleine twee maanden in de bioscoop draait. De film is het vervolg op Maleficent uit 2014 en opnieuw gebaseerd op karakters uit het sprookje van Doornroosje. Het thema bij de film heet You Can’t Stop The Girl en is van Bebe Rexha. Het is de elfde Top 40-notering voor de 30-jarige Amerikaanse met Albanese roots. Lange tijd leek het er niet naar uit te zien dat You Can’t Stop The Girl de Top 40 nog zou bereiken. De track kwam eind september, nog voordat Maleficent 2 in première ging, binnen in de Tipparade en kroop vervolgens langzaam omhoog. Na twaalf weken Tipparade is het nu alsnog een Top 40-notering voor Bebe.

40. ADORE YOU – Harry Styles

Drie weken geleden startte er op het Twitter-account @visiteroda uit het niets een marketingcampagne om het vakantieoord Eroda te bezoeken. Al gauw bleek het eiland helemaal niet te bestaan en werd duidelijk dat de tweets een stunt waren van Harry Styles. Zijn nieuwste hit heet Adore You en als je ‘adore’ achterstevoren spelt, staat er ‘eroda’. Het is de tweede solonotering in de Top 40 voor Harry, na Sign Of The Times waarmee hij twee jaar geleden tot de achtste plaats wist te komen. Adore You is bovendien de voorloper op het tweede album van het ex-lid van One Direction. Dat is deze week verschenen, heet Fine Line en op de foto’s in de hoes zie je een naakte Harry. Qmusic koos Adore You als Alarmschijf.

Foto: BSR Agency