Blinding Lights blijft meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 The Weeknd
The Weeknd

The Weeknd heeft met Blinding Lights voor de derde week de populairste radioplaat te pakken.

De Canadese zanger wist vorige week de eerste plek te heroveren op Dua Lipa die nu, met Don’t Start Now, een plekje prijs moet geven aan Maroon 5 dat met Memories terugkeert naar nummer 2. De groep rond Adam Levine staat daardoor nu voor de vijfde week op plek 2. Die Young van Sheppard sluit aan op nummer 4. De Australische band stond met hun nieuwste hit nog niet eerder zo hoog in de Airplay Top 40. In de zomer van 2018 wisten ze met Coming Home tot nummer 2 te komen.

In de 15e week keren Rolf Sanchez en Emma Heesters met Pa Olvidarte terug in de top 10. Daar stonden ze eind november pas een week in toen ze op nummer 8 wisten te komen. Snelle doet zijn naam ondertussen eer aan als snelste stijger in de lijst van meest gedraaide radiohits; Smoorverliefd wint 9 plaatsen op nummer 12.

De Airplay Top 40 telt deze week drie binnenkomers. Daarbij is Het Is Al Laat Toch (van Racoon) op nummer 6 de hoogste van twee nieuwe hits. The Way You Take Time (van Joe Buck) keert deze week terug in de lijst.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier

1 ( 1) BLINDING LIGHTS- The Weeknd

6 (--) HET IS AL LAAT TOCH- Racoon

12 (21) SMOORVERLIEFD- Snelle

28 (--) FOREVER YOURS (TRIBUTE)- Kygo with Avicii & Sandro Cavazza

33 (RE) THE WAY YOU TAKE TIME- Joe Buck