Blinding Lights 3e week op 1

- Hitlijsten

 The Weeknd
The Weeknd

Voor de derde week is Blinding Lights van The Weeknd de grootste hit van ons land.

The Weeknd maakte deze week ook bekend dat hij de wereld over zal reizen met de After Hours Tour. Daarbij zal hij op 27 oktober ook neerstrijken in de Amsterdamse Ziggo Dome. De tour bestaat uit 57 shows en moet bezoekers een uniek en innovatief podium laten zien. De tour staat in het teken van zijn album After Hours dat op 20 maart verschijnt. De kaarten voor het Nederlandse concert van The Weeknd start op vrijdag 28 februari.

The Weeknd evenaart Drake
Voordat hij met Blinding Lights op nummer 1 kwam stond de Canadese zanger ook met Starboy al vier weken op nummer 1. Slechts vier van zijn landgenoten stonden langer op nummer 1 onder aanvoering van Justin Bieber (40 weken) die wordt gevolgd door Celine Dion (14 weken), Shawn Mendes (12 weken) en Bryan Adams (11 weken).

Racoon opnieuw op 6
De Engelstalige hits van Racoon wisten net wat hoger te komen. Love You More en No Mercy kwamen namelijk op nummer 3. De tweede Nederlandstalige hit van Racoon doet het zeker niet onverdienstelijk. Nadat Oceaan, dat in 2012 verscheen, op nummer 6 kwam weet ook Het Is Al Laat Toch nu op die plek te komen.

Bond keert terug
Billie Eilish was met haar 18 levensjaren al de jongste maker van een Bond-thema. No Time To Die, de titelsong van de 25e Bond-film, komt deze week op nummer 24 de Top 40 binnen. Het is voor de 14e keer dat een thema van de reeks over de Britse geheim agent een plek in de lijst weet te vinden.

Alaaf
In de Top 40 is ook het carnavalsgevoel terug te vinden. Opgeblazen maakte met Wilbert Pigmans het nummer De Toreador dat deze week een van de vier binnenkomers is. Het feestnummer gaat daarmee als carnavals-hit de boeken in. In 2010 zagen we voor het laatst een carnavals-hit in de Top 40 via Zachte G, Harde L van Jos van Oss dat toen in drie weken Top 40 tot nummer 13 kwam.

Alles over de binnenkomers van dez week lees je hier