Blinding Lights 11 weken op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Di-Rect Benee Gus Dapperton Ariana Grande Justin Bieber

De complete top 3 van de Nederlandse Top 40 is deze week hetzelfde als vorige week en dat betekent dat Blinding Lights van The Weeknd nog op 1 staat.

Blinding Lights is nog steeds de overtuigende nummer 1 van Nederland. De hit van The Weeknd staat inmiddels 23 weken in de lijst en nooit eerder zagen we een hit met dat aantal weken boven aan de lijst. Ook staat Blinding Lights inmiddels voor een record van 20 weken in de top 3. Het nummer is inmiddels 11 weken de nummer 1 van ons land en daarmee is het de 18e hit ooit die de Top 40 zo lang weet aan te voeren. En ‘hadden’ Smoorverliefd en 17 Miljoen Mensen niet de eerste plek bereikt, dan zou Blinding Lights er nog eens 7 weken bij hebben kunnen gekregen. Met een totaal van 18 weken op 1 was het dan ook recordhouder geweest. Dat blijft nu One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa met 16 weken als lijstaanvoerder. Met ook de 4 weken van Starboy, dat in 2016 op 1 kwam, heeft The Weeknd nu 15 weken de Top 40 aangevoerd. Daarmee overtreft hij deze week Céline Dion waardoor hij nu, na de 40 weken van Justin Bieber, de tweede Canadees is met de meeste weken op nummer 1.

Winst voor Supalonely en Soldier On
De Imanbek-remix van Roses van SAINt JHN blijft dus op nummer 2 en ook Breaking Me van Topic en A7s beweegt niet op de derde plek. Benee en Gus Dapperton zakten onlangs uit de top 4, maar de twee hebben de weg omhoog weer gevonden: Supalonely gaat van 5 naar 4. Onder hen schuift ook DI-RECT op, al wint de Haagse band net een plekje meer. Soldier On stijgt van 7 naar 5. 17 Miljoen Mensen van Davina Michelle en Snelle zakt van 4 naar 6 en ook voor Robin Schulz en Alida is er verlies: de twee zakken met In Your Eyes van 6 naar 7. Voor Dua Lipa is er dan weer weinig aan de hand. De zangeres blijft met Break Your Heart net zo 8 als vorige week. 

Vijfde top 10-hit voor Davina Michelle
Beat Me van Davina Michelle gaat van 11 naar 9 en dat levert de Rotterdamse haar vijfde top 10-hit op. Van al haar 6 Top 40-hits kwam alleen Better Now niet bij de tien populairste tracks van Nederland. Daar tegenover staan inmiddels ook drie dikke nummer 1-hits, dus veel te klagen heeft Davina niet. Ze staat nu wel met twee hits in de top 10 en dat deed Dua Lipa onlangs ook al. Zonder Better Now zouden alle hits van de zangeres in de top 10 hebben gestaan en dat lukt Dua Lipa tot nu toe ook al. Al heeft zij al wat meer Top 40-hits op haar naam staan.

Justin en Ariana vliegen top 20 binnen
The Weeknd sluit met zijn In Yours Eyes de top 10 af, door op de tiende plek te blijven plakken. Daaronder wint Alicia Keys een plekje met Underdog en zij komt terecht op 11. Powfu en Beabadoobee wandelen ook een positie hoger en zij staan nu op 14. Justin Bieber en Ariana Grande zorgen met ex-Alarmschijf Stuck With U voor het enige spektakel tussen de nummers 20 en 10. De track vliegt binnen op de vijftiende plek. Check hier alles over de binnenkomers van deze week. Suzan & Freek zijn hard op weg naar de top 20. Weg Van Jou stijgt van 27 naar 21. 

Check hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: YouTube