Blinding Lights 10e week op 1

- Hitlijsten

 Imanbek A7S Topic Di-Rect SAINt JHN
Blinding Lights 10e week op 1

Voor de tiende week voert Blinding Lights de Nederlandse Top 40 aan en dat betekent dat The Weeknd nu ook een top 3-record alleen op zijn naam kan schrijven.

The Weeknd staat inmiddels 22 weken in de Top 40 met Blinding Lights en dat aantal weken kleefde niet eerder aan een nummer 1-hit. Het hele jaar staat Blinding Lights in de top 3 en dat zijn inmiddels 19 weken. Dat levert de Canadese zanger meteen een record op want nooit eerder stond een hit zo lang op het erepodium van de lijst. Het vorige record stond op naam van Ed Sheeran die zijn Shape Of You na 18 weken de top 3 zag verlaten.

Dubbele cijfers voor Blinding Lights
Blinding Lights staat nu voor de tiende week op nummer 1 en daarmee is het de 26e nummer 1-hit ooit die in de ‘dubbele cijfers’ komt. Recordhouder blijft One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa met 16 weken. Was Blinding Lights niet tot twee keer toe van de troon gestoten dan was deze week de17e week op nummer 1 en dat had Blinding Lights dan de nieuwe recordhouder gemaakt.

Verschuivingen in de top 5
De top 5 van de lijst is verder flink door elkaar gehusseld. De Imanbek-remix van Roses van SAINt JHN gaat hard bij streamingdiensten en stijgt van 3 naar 2. Ook Breaking Me van Topic en A7S zit in de lift, want het nummer wint twee plaatsen en komt op de derde plek terecht. Dit betekent dat 17 Miljoen Mensen en Supalonely moeten inleveren: Davina Michelle en Snelle vallen van 2 naar 4 en Benee en Gus Dapperton verliezen één plek en komen op 5 terecht.

Achtste top 10-hit voor DI-RECT
Robin Schulz en Alida blijven met In Your Eyes op de zesde plek plakken, maar daaronder vinden we weer een stijger. Met Soldier On scoort DI-RECT weer een top 10-hit. Dat gebeurde in 2007 voor het laatst met A Good Thing. 9 hits die daarna volgden kwamen niet in die top 10. Soldier On is voor de Haagse band de achtste top 10-hit; voor leadzanger Marcel Veenendaal is het zijn eerste. Daarmee is de 29e Nederlandse act een feit die 8 top 10-hits pakte. Di-RECT is daarbij de 14e groep. Soldier On gaat van 13 naar 7.

Twee keer top 10 voor The Weeknd
Break My Heart van Dua Lipa en Het Is Al Laat Toch van Racoon hebben één ding gemeen: beide nummers staan op dezelfde plek in de Top 40 als vorige week. De zangeres staat op 8 en de Zeeuwse band op 9. In Your Eyes zorgt ervoor dat The Weeknd nu twee hits bij de bovenste tien heeft staan. Het nummer komt één plek vooruit en is nu te vinden op de tiende plek. Al zijn hits bij elkaar opgeteld heeft The Weeknd nu 60 weken in de top 10 gestaan en dat is een evenaring van het aantal dat eerder werd neergezet door Bryan Adams. Er zijn nu nog slechts vier Canadese acts die meer weken in de Nederlandse top 10 stonden. Recordhouder blijft Justin Bieber die eerder dit jaar zijn totaal op 150 weken bracht via Intentions. 

Davina Michelle ruikt de top 10
Ondertussen heeft ook Davina Michelle haar zinnen gezet op een plek in de top 10. Beat Me, het anthem van de nog niet verreden Grand Prix van Zandvoort, racet van 16 naar 11. In de top 20 zijn er verder nog twee stijgers te vinden: Drake gaat met Toosie Slide van 21 naar 17 en I'm Ready van Sam Smith en Demi Lovato stijgt van 26 naar 20.

Vier binnenkomers
Vier tracks komen deze week de Top 40 versterken. Weg Van Jou van Suzan & Freek is de hoogste nieuwe op 27, Level Of Concern van Twenty One Pilots is nieuwe op 31, Be Kind van Marshmello en Halsey valt binnen op 35, terwijl Changes van Ilse Delange op 36 landt. 

Check hier de complete Nederlandse Top 40 van deze week!

Foto: YouTube