Blijven Slapen blijft op 1

- Hitlijsten

 Snelle Maan Suzan & Freek Masked Wolf Justin Bieber Racoon
Blijven Slapen blijft op 1

Voor de tweede week hebben Snelle en Maan met Blijven Slapen de populairste hit van ons land te pakken.

Snelle noteert, inclusief zijn vorige nummer 1-hits Reünie, Smoorverliefd en 17 Miljoen Mensen, nu een tiende week als lijstaanvoerder en daarmee staat hij nu in een rij namen met 7 andere Nederlandse mannen die tien of meer weken op nummer 1 stonden. Recordhouder is Marco Borsato met 72 weken. Maan staat voor een negende week op nummer 1 waar Davina Michelle als Nederlandse zangeres recordhouder is met 18 weken. Opvallend is dat precies twee jaar geleden de top 2 voor het laatst Nederlandstalig was. Snelle was toen de enige ontbrekende naam; Maan werkte mee aan Hij Is Van Mij en Suzan & Freek pakten toen de eerste plek met Als Het Avond Is.

Friday overtreft origineel
Riton, Nightcrawlers, Mufasa en Hypeman klimmen met Friday naar nummer 3. De basis van die track, Push The Feeling On van de Nightcrawlers, kwam in 1995 in de Top 40 niet verder dan nummer 4.

Snelste stijgers
Astronaut In The Ocean (van Masked Wolf) en Cover Me In Sunshine (van P!nk en Willow Sage Hart) stijgen elk 7 plaatsen en zijn de snelste stijgers op respectievelijk nummer 23 en 5. Voor Pink is dat meteen haar 17e top 10-hit waarmee ze in de top 3 komt van zangeressen met de meeste top 10-noteringen in ons land. Madonna (36 top 10-hits) en Rihanna (28 top 10-hits) stonden vaker in het bovenste kwart van de Top 40.

16e top 10-hit Bieber
Justin Bieber weet met Hold On zijn 16e top 10-hit te scoren. Met dat aantal staat hij nu op gelijke hoogte met André Hazes, David Bowie, George Michael en Prince. Vijf mannen stonden nog vaker in de top 10 onder aanvoering van de 30 solo-hits die Michael Jackson wist te scoren. De Canadese zanger scoort met Peaches inmiddels al zijn zesde Top 40-hit van 2021. Bieber wist er vorig jaar zelfs zeven op zijn naam te schrijven maar had daar een volledig kalenderjaar voor nodig. Peaches, de samenwerking met Daniel Caesar en Giveon, is op nummer 25 de hoogste nieuwe.

Racoon vierde keer in het Nederlands
Precies een kwart van de Top 40-hits van Racoon is in het Nederlands; na Oceaan, Het Is Al Laat Toch en De Echte Vent is Hee Joh Jip de vierde van totaal 16 Racoon-hits. Zelf bestempelt de groep het nummer als een ‘levenslied’ maar dan wel weer op een manier die bij Racoon past. Hee Joh Jip krijgt een plek op het volgende album van de Zeeuwse groep dat Nederlandstalig zal zijn. En Hee Joh Jip krijgt deze week ook een plek in de Top 40 – op nummer 40.