Bilal Wahib komt met Ibiza het hoogst de Top 40 binnen

- Hitlijsten

 Bilal Wahib Flemming Antoon Big2 Ofenbach Ella Henderson
Bilal Wahib komt met Ibiza het hoogst de Top 40 binnen

Bilal Wahib is terug in de Nederlandse Top 40 en hij is met Ibiza meteen de hoogste nieuwkomer in de lijst. Ook ex-Alarmschijf Amsterdam van Flemming, Leuk van Antoon en Big2 en Hurricane van Ofenbach en Ella Henderson komen de Lijst der Lijsten binnen.

27 (--) IBIZA – Bilal Wahib
Met Ibiza staat Bilal Wahib voor het eerst sinds het Instagram-incident van dit voorjaar weer in de Top 40. Door die uitglijder, waarbij de rapper en acteur een minderjarige jongen vroeg zijn geslachtsdeel in beeld te laten zien, werd Bilal aangehouden op verdenking van het maken en verspreiden van kinderporno. Het leverde hem meteen een levenslange block op Instagram op. Het afgelopen half jaar was het stil rond de 22-jarige Amsterdammer, al was hij wel een paar keer op televisie te zien om over het incident te praten en had hij een rol in de bioscoopfilm Meskina. In juli bracht Bilal de single Paranoia uit, maar die strandde in de Tipparade. Met Ibiza heeft hij voor het eerst sinds alle ophef weer een Top 40-hit te pakken.

29 (--) AMSTERDAM – Flemming
Amsterdam lijkt de eerste Top 40-hit van Flemming, maar dat is niet helemaal waar. De 25-jarige zanger, die voluit Flemming Viguurs heet, hoorde je namelijk al zingen op Miss You, waarmee Tungevaag, Marf en Sick Individuals eerder dit jaar veertien weken in de Top 40 stonden. Flemming kreeg geen credit voor zijn bijdrage aan die hit. Amsterdam schreef hij met diezelfde Marf. Dat is het alter-ego van Marcus Adams, die als dj actief is, maar ook veel schrijft en produceert voor anderen. Amsterdam bedachten ze niet tijdens een schrijfsessie, maar terwijl ze er naar een op weg waren. Het is de eerste echte Top 40-hit voor Flemming, die zelf trouwens uit het Brabantse Vught komt. Qmusic koos Amsterdam als Alarmschijf.

38 (--) LEUK – Antoon & Big2
"Mijn muziek carrière is plan A, ik heb geen backup-plan." Dat zei Antoon bijna een jaar geleden in een interview. Toen stond de inmiddels 19-jarige Valentijn Verkerk, zoals de zanger en rapper eigenlijk heet, nog helemaal aan het begin van die carrière. Inmiddels is hij lekker op weg en scoort met Leuk zijn tweede Top 40-hit. Deze zomer stond Antoon met Hyperventilatie al acht weken in de lijst. Leuk is een samenwerking met zijn platenbaas Big2, want eind 2020 tekende Antoon een contract bij het label Dreamteam Music van de ene helft van The Opposites. Het zou kunnen dat Antoon volgende week ook weer de Top 40 binnen komt, want zijn samenwerking Zo Ben Jij met Sterre is deze week nieuw in de Tipparade.

39 (--) HURRICANE – Ofenbach & Ella Henderson
Wat heeft een klassiek componist en cellist uit de negentiende eeuw, die bijna honderd operettes schreef, in ’s hemelsnaam met de Top 40 te maken? Nou, naar die Jacques Offenbach (inderdaad, met dubbel ‘f’) hebben de Franse dj’s Dorian Lauduique en César de Rummel zich genoemd. Zij kwamen op een stoffige zolder een elpee met zijn muziek tegen en besloten z’n achternaam over te nemen. Het Franse duo timmert lekker aan de weg, want nadat Be Mine in 2017 strandde in de Tipparade, brak Ofenbach dit jaar met Head Shoulders Knees & Toes en Wasted Love door in de Top 40. Op hun nieuwste track Hurricane zingt de Britse Ella Henderson. Die ken je nog van haar solohit Ghost en Here For You, met Kygo.

Foto: YouTube