Banana wint van Kleur in strijd om hoogste binnenkomer

- Hitlijsten

 Ozuna Snelle Shaggy Conkarah
Shaggy

Conkarah en Shaggy vochten met Banana (DJ Fle Miniseren Remix) een harde strijd uit met Snelle en zijn Kleur om de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40 te worden. Banana wint met een kleine voorsprong. Ook Mamacita van de Black Eyed Peas, Ozuna en J. Rey Soul komt de lijst binnen.

23. BANANA (DJ FLE MINISEREN REMIX) – Conkarah feat. Shaggy
Heel af en toe komt het voor dat er een track binnenkomt in de Top 40 die al ouder is dan de Top 40 zelf. Banana is er zo één. Het is eigenlijk een oud Jamaicaans volksliedje en werd in 1956 bekend toen de Jamaicaans-Amerikaanse zanger Harry Belafonte het uitbracht als Day O (The Banana Boat Song). In Nederland is ook André van Duins versie, Het Bananenlied, bekend. De nieuwste bewerking komt opnieuw uit Jamaica. Conkarah is het alias van Nicholas Murray en hij krijgt hulp van niemand minder dan Shaggy. Hem ken je nog van hits als Oh Carolina, It Wasn’t Me en Angel waarmee hij in de 90’s en 00’s succes had. De hitversie is de zogenaamde Miniseren Remix van DJ Fle. Qmusic koos ‘m als Alarmschijf.

24. KLEUR - Snelle
Snelle werd in eerste instantie bekend als rapper, maar de laatste tijd hoor je Lars Bos, zoals hij eigenlijk heet, steeds vaker zingen op de tracks die hij uitbrengt. Ook op Kleur is dat het geval. Het nummer is een ode aan de steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en tegelijkertijd ook aan Lars’ vriendin. Kleur is volgens Snelle zelf vooral een liefdesliedje. De clip werd in de genoemde drie steden opgenomen en is in documentaire-stijl gefilmd. Er worden drie verschillende koppels gevolgd, elk in een andere leeftijdscategorie. Als je een vaste luisteraar van Qmusic bent herken je dj Joost Swinkels misschien wel. Hij is samen met zijn vriendin Julia één van die stellen. Kleur is de achtste Top 40-notering voor Snelle.

39. MAMACITA – Black Eyed Peas & Ozuna + J. Rey Soul
Het is deze week precies negen jaar geleden dat er voor het laatst een hit van de Black Eyed Peas in de Top 40 stond. Met Just Can’t Get Enough verdween de Amerikaanse groep toen na tien weken en een twaalfde plek als hoogtepunt uit de lijst. Inmiddels is zangeres Fergie al een tijdje uit de groep. Rappers Will.I.Am, Apl.De.Ap en Taboo zijn nog wel van de partij. Zij krijgen bij liveoptredens tegenwoordig hulp van zangeres Jessica Reynoso, die dan de rol van Fergie op zich neemt. Jessica noemt zich J. Rey Soul en wordt apart gecredit op de nieuwste hit van de Peas, Mamacita. Ook reggaeton-zanger Ozuna uit Puerto Rico doet mee. Hij haalde de Top 40 de afgelopen twee jaar al twee keer eerder in samenwerkingsverbanden.

Foto: YouTube