Banana derde week op 1

- Hitlijsten

 Shaggy Conkarah
Banana derde week op 1

Het is Jawsh 685 en Jason Derulo niet gelukt om Conkarah en Shaggy deze week te verslaan. Savage Love (Laxed – Siren Beat) blijft steken op 2, waardoor Banana (DJ Fle Minisiren Remix) de nummer 1 van Nederland blijft.

Ook de nummer 3, Breaking Me van Topic en A7S, is hetzelfde als vorige week. Dat is met name goed nieuws voor de hit van de Jamaicanen. Banana is namelijk deze week de op een-na-meest succesvolle fruittitel. Zo passeren Conkarah en Shaggy de perzik van Prince (Peach, 1993, #9, 156 punten) en eerder al was Banana succesvoller dan de kantaloep(meloen) (Cantaloop, Us3, 1992, #17, 84 punten) en de kokosnoot (Coconut, The Electronic System, 1973, #20, 65 punten). De meest succesvolle titel die uit fruit bestond scoorde Drake in 2017 met Passionfruit. De ex-Alarmschijf van de Canadese rapper kwam op nummer 11 en scoorde 208 punten.

Harry Styles ruikt top 3
Harry Styles doet deze week goede zaken, want Watermelon Sugar schiet van 7 naar 4 en daarmee is de Britse zanger dichtbij zijn eerste top 3-hit. Voor wie denkt dat de Top 40 daarmee dichtbij is bij een top 3 met twee hits over fruit: dat is niet zo. Watermeloen is namelijk helemaal geen fruit. Hij is familie van de komkommer en van de pompoen en die vallen onder de categorie groenten.

Bilal Wahib in voetsporen van grote Nederlandse acts
Break My Heart van Dua Lipa duikelt van 4 naar 5, terwijl in Your Eyes van The Weeknd de zesde plaats van de Top 40 blijft bezetten. Bilal Wahib heeft meer geluk deze week. Tigers kwam vorige nog binnen op 26, maar knalt direct door naar 7. Daarmee scoort de Amsterdammer met zijn eerste Top 40-hit meteen ook zijn eerste top 10-hit. Daarmee treedt hij in de voetsporen van heel wat Nederlandse artiesten, waaronder Suzan & Freek, Marco Borsato, Anouk, Davina Michelle en Ali B.

Derde top 10-hit voor Lost Frequencies
Rain On Me van Lady Gaga en Ariana Grande en Mamacita van de Black Eyed Peas, Ozuna en J.Rey Soul stijgen allebei een plek en komen op 8 en 9 terecht. Lost Frequencies, Zonderling en Kelvin Jones laten met Love To Go voor het eerst hun gezicht zien in de top 10. Voor de Belgische dj en producer is het zijn derde top 10-hit in de Nederlandse Top 40 (na Are You With Me en Reality) en zijn eerste na vijf jaar.

Winst voor Rockstar en Waar Ga Je Heen
Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch wint net als vorige week weer een aantal plaatsen en komt op 13 terecht. Daaronder zijn Robin Schulz en Wes op weg naar de top 10. Deze week moeten ze het doen met een zestiende stek, maar de twee winnen wel vier plaatsen. Ook Waar Ga Je Heen van Emma Heesters stijgt deze week met zoveel plekken en daardoor komt de Zeeuwse op 19 terecht.

Boef en JC Stewart nieuw
De Lijst der Lijsten telt deze week twee binnenkomers. Drie weken geleden kwam Boef met Nooit Thuis (met Ashafar) de Top 40 binnen en die track daalt deze week van 31 naar 37. Met Tout Est Bon, met Numidia, is hij nieuw op 29. De 22-jarige Noord-Ierse JC Stewart scoort met I Need You To Hate Me zijn eerste Top 40-hit en valt binnen op 39. Alle info over de nieuwkomers check je hier.

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week.

Foto: YouTube