Bad Habits nu 9 weken meest gedraaid

- Hitlijsten

 Ed Sheeran
Bad Habits nu 9 weken meest gedraaid

Ed Sheeran heeft ook deze week de meest gedraaide track op de Nederlandse radio in handen met Bad Habits.

Langzaam maar zeker nadert Bad Habits de tien weken op nummer 1. Sinds Soldier On van Di-Rect hebben we geen hit meer gezien die zo dominant was op de radio. Afgelopen vrijdag bracht Ed Sheeran wel de officiële opvolger van Bad Habits uit, Shivers. Die track wordt deze week bij zowel Radio 538 als ook bij Qmusic in de hoogste rotatie gezet als de belangrijkste nieuwe track. Daarmee bestaat er een kans dat de Britse zanger zichzelf komende week van de troon gaat stoten.

Andere bedreigingen voor Bad Habits zijn Last Train Home en Hero. John Mayer klimt vijf plaatsen naar nummer 2. Mayer stond op 17 juli voor het laatst op de tweede plek met Last Train Home. Afrojack en David Guetta zetten hun samenwerking voor het eerst in de top 3. Nadat het er de afgelopen weken op leek dat de hoogste rotaties voor Hero aan het afnemen waren weet het nummer zich nu te herstellen.

De Alarmschijf van afgelopen week ging naar Elton John en Dua Lipa. De Pnau-remix van Cold Heart kwam al binnen op nummer 31 en is deze week, met 22 plaatsen winst, de snelste stijger. We Are The People van Martin Garrix, Bono en The Edge zakt, met 9 plaatsen verlies, uit de top 10. De snelste zakker levert zelfs 13 plaatsen in waarmee de ex-Alarmschijf van The Script, I Want It All, nu even genoegen moet nemen met plek 24.

Bij de binnenkomers van deze week twee Nederlandse producties. Rondé is met Hard To Say Goodbye meteen in de bovenste helft van de lijst te vinden, op nummer 20. Ook zien we Only Us van Sera terug in de lijst. Zij stond eerder op nummer 14 en keert nu, na twee weken afwezigheid, terug op plek 39.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) BAD HABITS- Ed Sheeran

9 (31) COLD HEART – PNAU REMIX- Elton John & Dua LIpa

20 (--) HARD TO SAY GOODBYE- Rondé

34 (--) WHERE ARE YOU NOW- Lost Frequencies & Calum Scott