Avicii's SOS in top 4 grootste postume Top 40-hits

- Hitlijsten

 Avicii
Avicii

Zelfs na je dood kun je een flinke Top 40-hit scoren. Dat bewijst Avicii dit jaar nog maar eens, met SOS en Heaven. Deze week komt SOS in de top 4 van grootste hits die artiesten scoorden na hun dood. 

Daarmee komt de Zweed ook in een rij met legendarische Top 40-artiesten te staan, want die top 4 bestaat uit onder anderen Elvis Presley (A Little Less Conversation, met JXL) en André Hazes (Blijf Bij Mij, met Gerard Joling). De lijst van succesvolste hits van overleden artiesten bestaat vooral uit tracks die mannen hebben ingezongen. Sterker nog: de 27 grootste hits van overleden artiesten zijn van mannen. De succesvolste vrouw met een hit na haar dood is Dinah Washington, die met Mad About The Boy op 28 staat. 

Op weg naar de eerste plek?
Volgende week al zal de track van Avicii de een na meest succesvolle postume hit zijn, want de verschillen zijn heel klein. Of SOS ook de grootste postume hit ooit gaat worden is de vraag. Die prestatie staat op naam van Hazes' Blijf Bij Mij (730 punten). Om die score te evenaren heeft SOS nog 254 punten nodig.

Check de songtekst van Avicii's SOS.

Foto: BSR Agency