Avicii voor de tweede week met SOS op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 AviciiMabel Daddy YankeeSnowSuzan & freek Duncan Laurence Jonas Brothers Billy Ray CyrusPinkDavina michelle Calvin Harris Rag'n'Bone Man
Avicii

Voor de tweede week staat SOS van Avicii op nummer 1 in de Top 40. De overleden Zweedse dj en producer is bovendien op recordjacht. 

Avicii is inmiddels hard op weg de meest succesvolle act uit Zweden te worden en het is nu al duidelijk dat hij met zijn 21e Top 40-hit het succes van ABBA zal gaan overtreffen. Het verschil bedraagt na deze week nog 51 punten en dat is (dus) een kwestie van twee weken. 

Avicii staat nu in een rij van 20 Top 40-acts, die de Top 40 voor 17 (of meer) weken heeft weten aan te voeren. The Beatles zullen met 74 weken op 1 nog wel even lijstaanvoerder blijven. Bij de mannen is de Zweedse legende inmiddels opgeklommen naar plek tien, achter onder anderen Marco Borsato (69 weken), Justin Bieber (40 weken), Ed Sheeran (29 weken), Calvin Harris (22 weken), Guus Meeuwis (20 weken). Avicii staat nu op hetzelfde aantal als Pharrell Williams (17 weken).

Mabel weer omhoog
Ondertussen is Don't Call Me Up van Mabel toch weer een plek naar boven opgeschoven. Het nummer gaat van 3 naar 2. Ex-nummer 1 Con Calma van Daddy Yankee en Snow moet hierdoor een plaats inleveren en daardoor komen de twee artiesten op nummer 3 terecht.

Suzan & Freek op weg naar top 20 van meest succesvolle Nederlandstalige hits ooit
Dat het goed gaat met de Nederlandstalige hit is een understatement. IJskoud (van Nielson) werd vorige week al de een-na meest succesvolle Nederlandstalige hit ooit (achter Ik Neem Je Mee van Gers Pardoel) en nu naderen ook Suzan en Freek met grote stappen de top 20 van meest succesvolle Nederlandstalige hits ooit. Als Het Avond Is staat inmiddels 22 weken in de lijst en komt deze week op nummer 22 van die aller tijden-lijst terecht.

Plakkkers
Duncan Laurence en de Jonas Brothers hebben deze week iets gemeen (behalve hun haarkleur en dat ze zingen): ze blijven staan op de plek waar ze vorige week ook stonden in de Top 40. Aracde blijft plakken op 5, terwijl Sucker net zo 6 is als vorige week.

Old Town Road steigert naar 7
Op Koingsdag was Old Town Road van Lil Nas X en de remix met Billy Rae Cyrus al één van de meest gedraaide tracks op festivals die door het hele land werden georganiseerd. In de Top 40 gaan de tracks - dubbel genoteerd - flink omhoog: van 11 naar 7. Billy Ray Cyrus wachtte lang op zijn eerste top 10-hit. Na zijn eerste Top 40-hit (1 augustus 1992), duurde het bijna 27 jaar tot zijn eerste hit bij de 10 populairste tracks van Nederland. Dat is overigens geen record ,want twee acts moesten nóg langer wachten op een eerste top 10-hit na hun debuut: The Isley Brothers en Joni Mitchell.

Walk Me Home van P!nk terug in de top 10
Twee weken geleden mocht de track van P!nk al even ruiken aan de top 10, toen Walk Me Home naar de negende plek steeg. Vorige week was het nummer alweer uit de top 10 verdwenen, om daar deze week weer in terug te keren. De eerste single van het album Hurts 2B Human stijgt van 12 naar 8. Skyward van Davina Michelle (9) en Giant van Calvin Harris en Rag'n'Bone Man sluiten de top 10 af.

Martin Garrix succesvolste Nederlander in de 10's
Martin Garrix bouwt met zijn 17e Top 40-hit verder aan zijn voorsprong op Afrojack. Eerder dit jaar wist hij met No Sleep de score van Afrojack te overtreffen en dat maakte hem de meest succesvolle Nederlandse act van dit decennium. Met No Sleep zakt hij van 20 naar 22, maar met Summer Days is hij hartstikke nieuw op 34. Achter Afrojack staan Armin van Buuren (3) en Ronnie Flex (4).

De complete Top 40 van deze week check je hier!

Foto: BSR Agency