Avicii dendert de top 5 van de Top 40 binnen

- Hitlijsten

 Bebe Rexha Billy Ray Cyrus Avicii
Avicii

Afgelopen week kwam SOS van Avicii uit en deze week knalt het nummer al de top 5 van de Top 40 binnen. Ook Old Town Road van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus en Last Hurrah van Bebe Rexha zijn splinternieuw in de Lijst der Lijsten.

5. SOS - Avicii

Deze week is het precies een jaar geleden dat Tim Bergling uit het leven stapte. De Zweedse dj/producer, die je natuurlijk vooral kent als Avicii, werd 28 jaar oud. Nabestaanden lieten onlangs weten dat hij kort voor zijn dood nog nieuwe muziek produceerde en alles compleet met notities en toelichting heeft achtergelaten. Producers met wie Avicii veel samenwerkte hebben de opnames afgemaakt en op 6 juni verschijnt er een album met de titel TIM. De opbrengst gaat naar de Tim Bergling Foundation, die zich inzet voor zelfmoordpreventie onder jongeren. Eerste single is SOS. Daarop hoor je Aloe Blacc zingen. Samen met hem scoorde Avicii in 2013 de nummer 1-hit Wake Me Up. Qmusic koos SOS als Alarmschijf.

32. OLD TOWN ROAD / OLD TOWN ROAD - REMIX – Lil Nas X / Lil Nas X feat. Billy Ray Cyrus

Met Old Town Road brak Lil Nas X het streamingrecord van Drake. Maar liefst 143 miljoen keer werd de nieuwste hit van de rapper in één week gestreamd in de Verenigde Staten. Dat is een slordige 27 miljoen keer meer dan het aantal dat In My Feelings van Drake in 2018 bereikte. Lil Nas X is de 20-jarige Amerikaanse rapper Montero Hill. Van Old Town Road staan twee versies gezamenlijk genoteerd in de Top 40. Natuurlijk de gewone versie, maar ook de remix met countrylegende Billy Ray Cyrus. Dat is inderdaad de vader van Miley en hij is dankzij deze hit na 26 jaar terug in de Top 40. Begin jaren 90 stond Billy Ray tot drie keer toe in de lijst. Zijn grootste solohit is Achy Breaky Heart, die destijds tot nummer 23 kwam.

38. LAST HURRAH – Bebe Rexha

De videoclip bij Last Hurrah zorgde een kleine twee maanden geleden voor aardig wat opschudding in de Verenigde Staten. Het relletje begon toen YouTube de clip aanmerkte als ‘sensitive content’. De beelden van wilde zoenpartijen en Bebe Rexha in een latex pakje met de tekst ‘daddy’s angel’ op haar kruis, gingen het videoplatform net even te ver. De boel escaleerde toen Bebe een berichtje online zette waarin haar vader zijn afkeur uitsprak over de clip. Hierop namen Bebe’s fans haar vader op social media onder vuur maar dat pikte Bebe niet. Zij gaf haar vader bij nader inzien gelijk en steunde hem. Flink wat gratis publiciteit dus voor Bebe’s nieuwe single Last Hurrah, de negende Top 40-hit voor de 29-jarige Amerikaanse.

Foto: BSR Agency