Arcade weer meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 Duncan Laurence
Duncan Laurence

Twee weken geleden verliet Arcade de eerste plek in de lijst van meest gedraaide hits op de radio. Deze week weet Duncan Laurence zich te herpakken.

De afgelopen twee weken stond Walk Me Home van P!nk bovenaan de Airplay Top 40 die daarmee Arcade van Duncan Laurence na twee weken op de eerste plek van de troon stootte. Arcade keert nu terug op de eerste plek en staat daarmee nu voor de derde week bovenaan. Don’t Call Me Up van Mabel weet, eveneens in de 14e week, een plek te winnen en daarmee komt die track voor het eerst op nummer 2. Davina Michelle sluit daarachter aan op nummer 3 en daarmee staat haar Skyward ook voor het eerst bij de drie meest gedraaide hits op de radio.

Avicii staat ‘back-to-back’ in de lijst. Waar SOS in de negende week een plekje zakt naar nummer 8 staat direct daarachter de volgende hit van de overleden dj. Heaven, dat afgelopen week Alarmschijf was op Qmusic, is de hoogste van drie nieuwe binnenkomers op nummer 9. Ook Krezip zet twee hits direct achter elkaar. Zo is How Would You Feel nieuw op nummer 36 waar Lost Without You 14 plaatsen zakt op nummer 37.

Vorige week leek de rek er voor de Jonas Brothers even uit. Sucker, dat wekenlang onderin de top 20 stond, zakte toen naar nummer 27. Deze week herstelt de track zich qua plays op de radio en met 14 plaatsen winst is het zelfs de snelste stijger. Minder goed vergaat het Speechless van Robin Schulz en Erika Sirola. Na drie weken op nummer 12 te hebben gestaan zakt Speechless nu 19 plaatsen omlaag naar nummer 31.

Onderin de lijst zien we Let You Love Me (van Rita Ora) terugkeren in de lijst. Ora scoort daardoor in de lijst een dubbele binnenkomst want ook is de Britse te horen op Ritual, de track met Tiësto en Jonas Blue die op nummer 32 nieuw is.  In februari stond Ora met Let You Love Me twee weken op nummer 2 in de Airplay Top 40. Na drie weken afwezigheid staat ze deze week weer op de hekkensluiterspositie en met 35 weken in de Airplay Top 40 is ze ook de langst genoteerde hit.

Bekijk hier de volledige Airplay Top 40

1 ( 2) ARCADE- Duncan Laurence
Bekijk hier de songtekst van Arcade

9 (--) HEAVEN- Avicii
Bekijk hier de songtekst van Heaven

32 (--) RITUAL- Tiësto & Jonas Blue & Rita Ora
Bekijk hier de songtekst van Ritual

35 (RE) HIGH HOPES- Panic! At The Disco
Bekijk hier de songtekst van High Hopes

36 (--) HOW WOULD YOU FEEL- Krezip
Bekijk hier de songtekst van How Would You Feel