Arcade van Duncan Laurence hoogst nieuw in de Top 40

- Hitlijsten

 Duncan Laurence Jonas Brothers Frenna Priceless
Duncan Laurence

Arcade van Duncan Laurence kwam vorige week uit, maar de Songfestivalinzending van dit jaar is al zo populair, dat de track deze week de hoogste binnenkomer in de Top 40 is. Ook Rompe van Priceless, Frenna en Murda en Sucker van Jonas Brothers zijn gloednieuw in de enige lijst die echt telt.

29. ARCADE – Duncan Laurence

Iets meer dan een week geleden ging in DWDD de Nederlandse Songfestivalinzending van dit jaar in première. Duncan Laurence zal ons land over twee maanden vertegenwoordigen tijdens het liedjesfestijn in Israël. Sinds de uitzending van DWDD werd zijn liedje Arcade veel bekeken en beluisterd via YouTube en Spotify en ook bij de bookmakers scoort Duncan goed. De 24-jarige zanger uit Spijkenisse, die eigenlijk Duncan de Moor heet, behoort inmiddels tot één van de favorieten voor het Eurovisie Songfestival. Mocht Duncan winnen, dan is het voor eerst in maar liefst 44 jaar tijd dat ons land het populairste liedje levert op het Songfestival. In 1975 was het Teach-In dat namens Nederland won met Ding-A-Dong.

32. ROMPE – Priceless & Frenna & Murda

De naam Priceless dook nog niet eerder op in de Top 40, maar de Haagse rapper haalde de lijst al wel met zijn groep SFB. In 2016 stond het viertal, met Broederliefde en Ronnie Flex, genoteerd met de hit Nu Sta Je Hier. Behalve Jackie Osei, zoals Priceless eigenlijk heet, hoor je op Rompe ook Frenna, Murda en Spanker. Eerstgenoemde ken je al langer. Hij maakt ook deel uit van SFB en stond zonder die groep al tien keer in de Top 40. Murda is het alias van de Amsterdammer Önder Doĝan. In een interview vertelde Priceless onlangs dat het eigenlijk de bedoeling was dat ook Feis, de 32-jarige rapper die op Nieuwjaarsdag werd doodgeschoten, op deze track te horen had moeten zijn. Dat is er helaas niet van gekomen.

38. SUCKER – Jonas Brothers

Begin februari kondigden de Jonas Brothers hun comeback aan en sindsdien zijn de Amerikaanse broers elke dag wel in het nieuws. Zo komt er een documentaire uit rond het trio en door hun nieuwste single worden ze beticht van plagiaat. Sucker zou namelijk wat veel lijken op de hit Feel It Still van Portugal.The Man van een jaar geleden. Ook die band zelf was de gelijkenis opgevallen, zo lieten ze via Twitter weten. Desondanks scoren de Jonas Brothers met Sucker een nieuwe Top 40-hit. Hun tweede pas, want na S.O.S. uit 2008 bleef het vrij stil rond de broers. Joe haalde in 2016 nog wel de Top 40 met de groep DNCE en de hit Cake By The Ocean en Nick stond met Tove Lo datzelfde jaar in de Tipparade met Close.

Foto: cover single