Arcade blijft met flinke voorsprong nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Armin Van Buuren Justin Bieber Shawn Mendes Billy Ray Cyrus Daddy Yankee Avicii Ed Sheeran Marco Borsato Duncan Laurence
Duncan Laurence

Arcade van Duncan Laurence blijft met een enorme voorsprong op de nummer 2 de nummer 1 van Nederland. Daarmee komt de Songfestival-winnaar van dit jaar in de top 9 van grootste Songfestival-hits ooit.

De hit van Duncan stijgt namelijk flink door in het overzicht van de grootste songfestivalhits aller tijden. Deze week is Arcade op de negende plaats gekomen in de lijst van 97 Eurovisiesongfestival-hits. Kijken we naar de Nederlandse successen, dan waren alleen Birds (Anouk) en Ik Zie Een Ster (Mouth & MacNeal) succsvoller.

Top 3 blijft op zijn plek
Achter Arcade blijven ook de nummers 2 en 3 staan. I Don't Care van Ed Sheeran en Justin Bieber beleefde een sterke eerste week, maar wordt in de tweede week ook op streams compleet voorbijgestreefd door onze Songfestival-winnaar. Mabel prikt er nog een zesde week op nummer 3 aan vast, maar blij zal ze er niet mee zijn: voor de zoveelste week is de concurrentie te sterk om op 1 te komen. De zangeres heeft wel de 19e Top 40-hit te pakken die nu zes keer op nummer 3 heeft gestaan. Maar… er is hoop want er zijn zelfs twee Top 40-hits die nóg vaker op die onderste trede van het erepodium stonden… Grenade (van Bruno Mars) en Shut Up (van The Black Eyed Peas) stonden er zelfs 9 weken!

Marco Borsato eindelijk weer op weg naar de top 3
Voor het eerst sinds 2013 is Marco Borsato met een track onderweg naar de top 3 van de Top 40. De laatste keer dat dit gebeurde, kwam Ik Zou Het Zo Weer Overdoen met Trijntje Oosterhuis tot nummer 3. Nu is het bijna raak via Hoe Het Danst met Armin van Buuren en Davina Michelle, al moet de track het nu nog met een vierde plaats doen. Mocht Hoe Het Danst nog naar 1 knallen, dan zou het Borsato's vijftiende nummer 1-hit worden.

SOS en Old Town Road gaan onderuit
SOS van Avicii en Old Town Road van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus zijn deze week verliezers in de top 10. De track van de Zweed zakt een plaatsje en staat nu op 5, terwijl de Amerikanen er twee omlaag gaan en nu op 7 terechtkomen. Con Calma van Daddy Yankee en Snow vormt het cement tussen de twee hits: die track blijft plakken op 6.

Winst voor Davina Michelle en Shawn Mendes
Skyward van Davina Michelle werd even buiten de top 10 gezet, maar de Rotterdamse vocht zich terug. De track die afgelopen week werd bekroond met een gouden plaat stijgt van 11 naar 9. Shawn Mendes stijgt weer wat verder richting de top. Vorige week steeg De Canadese ster met If I Can't Have You naar 10 en deze week mag hij zich nummer 8 noemen. Daarmee staat hij voor de zesde keer in zijn loopbaan hoger dan de tiende plek. Leuk feitje: Shawn wist van 2015 tot en met 2019 ieder jaar een hit te scoren, die hoger dan de tiende plek kwam.

Als Het Avond Is bij 15 grootste Nederlandstalige hits ooit
De afgelopen 15 weken stonden Suzan en Freek in de top 10 van de Top 40. De negen weken daarvoor stonden ze buiten dat bovenste kwart en deze week zakken ze naar nummer 11. De in totaal 25 weken in de lijst brengt ze nu bij de 15 langst genoteerde Nederlandstalige Top 40-hits aller tijden. En gezien hun huidige positie, komen daar nog wel wat weken bij. Kijken we naar de grootste Nederlandstalige hits ooit, dan weet het duo deze week een ‘directe concurrent’ te passeren - Hij is Van Mij - waardoor ze op nummer 13 komen in de ranglijst van grootste Nederlandstalige Top 40-hits ooit. Knappe prestatie want daarmee laten ze 1919 andere Nederlandstalige Top 40-hits achter zich.

Check hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: BSR Agency