Anyone hoogste van 5 binnenkomers in de Top 40

- Hitlijsten

 Justin Bieber Krezip Taylor Swift Faouzia John Legend Shane Codd
Anyone hoogste van 5 binnenkomers in de Top 40

Met Anyone maakte Justin Bieber een vliegende start in de eerste week van 2021 en dat blijkt nu ook uit de Top 40 van deze week. De Alarmschijf van afgelopen week mag meteen in de top 20 starten. Verder zijn er nog vier andere tracks nieuw in de Lijst der Lijsten.

17 (--) ANYONE – Justin Bieber
Al in april van het afgelopen jaar liet Justin Bieber via Instagram weten dat hij een nummer had opgenomen met de titel Anyone. Daarna bleef het liedje een paar maanden liggen, maar op de voorlaatste dag van 2020 kondigde Justin op sociale media aan dat hij Anyone op Nieuwjaarsdag zou uitbrengen. De release viel mooi samen met het livestreamconcert dat Justin op de eerste dag van dit jaar gaf. Op Anyone, Justins 24ste Top 40-hit, zingt hij vooral over zijn liefde voor zijn vrouw Hayley. In de clip zie je Justin zonder tattoos. Die werden allemaal netjes weggeschminkt. Hoe dat gebeurde deelde hij op Insta. Op Anyone doet een bekende van de Top 40 mee op piano: Charlie Puth. Qmusic koos de track als Alarmschijf.

34 (--) YOU ARE NOT ALONE – Krezip
Krezip is 2021 letterlijk begonnen met een nieuwe single. In de nieuwjaarsnacht werd precies om twaalf uur You Are Not Alone uitgebracht. De veertiende Top 40-hit voor de Brabantse band rond zangeres Jacqueline Govaert is ook meteen het thema van de nieuwe film Soof 3 met actrice Lies Visschedijk, net als in de twee voorgaande delen, in de hoofdrol. De derde Soof-film moet in maart in de bioscoop te zien zijn. Tenminste, in de hoop dat je tegen die tijd weer lekker naar de film mag. ‘We werden gevraagd, want zij zochten een soundtrack’, vertelde Jacqueline in een interview, toen haar gevraagd werd hoe Krezip en Soof precies bij elkaar kwamen. ‘Het was in de eerste lockdown, dus het liedje was zo geschreven’, zei ze.

37 (--) WILLOW / WILLOW (DANCING WITCH VERSION) – Taylor Swift
"Ik kon niet stoppen met het schrijven van nieuwe liedjes." Dat zei Taylor Swift onlangs in een interview en daar heeft ze niets te weinig mee gezegd. In 2020 verschenen er maar liefst twee nieuwe albums van de Amerikaanse zangeres. Door de coronapandemie en het niet kunnen optreden had ze ineens een hoop tijd over om nieuw materiaal te schrijven, op te nemen en uit te brengen. Eerst verscheen van de zomer het album Folklore en op de valreep van 2020 kwam daar Evermore achteraan. Eerste single en openingstrack van dat tweede album is Willow. Behalve de versie die je op Evermore tegenkomt staat ook de Dancing Witch-remix, die de 21-jarige Zweedse dj en producer Elvira Anderfjärd maakte, genoteerd.

39 (--) MINEFIELDS – Faouiza & John Legend
Faouiza Ouihya werd twintig en een half jaar geleden geboren in het Marokkaanse Casablanca, maar verhuisde op 1-jarige leeftijd met haar ouders naar Canada. Daar won ze in 2015 eerst meerdere prijzen op een prestigieuze zangwedstrijd en vervolgens begon ze met het posten van covers van bekende liedjes op YouTube. Dat leverde haar een platencontract op en sindsdien wordt Faouiza steeds vaker gevraagd door bekende artiesten om samen te werken. David Guetta, Kelly Clarkson en Galantis wisten haar bijvoorbeeld al te vinden. Faouiza’s eerste Top 40-hit is een samenwerking met niemand minder dan John Legend en heet Minefields. Net als op Justin Biebers Anyone speelt Charlie Puth ook op deze hit piano.

40 (--) GET OUT MY HEAD – Shane Codd
Shane Codd deed ruim twee jaar geleden mee aan een talentenjacht voor jonge producers. De toen 21-jarige Ier haalde de finale van de zogenaamde Breakout Producer-competitie. Die werd georganiseerd door Shane’s landgenoot Mark McCabe. Hem zou je nog kunnen kennen van de remix die hij in 2016 maakte van Gavin James’ liedje Nervous (The Ooh Song). Het resultaat stond destijds bijna een half jaar in de Top 40 en kwam tot de vijfde plek in de lijst. Terug naar Shane Codd, want die kreeg dankzij zijn finaleplaats in Marks talentenjacht een hoop airplay op Ierse radiostations en flink wat optredens. Met zijn debuutsingle Get Out My Head is het in de Top 40 meteen raak en heeft Shane zijn eerste hitnotering te pakken.

Foto: YouTube