Antoon staat voor de derde week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Antoon S10 Suzan & Freek Camila Cabello Ed Sheeran George Ezra Lauren Spencer-Smith OneRepublic Mart Hoogkamer Donnie Imagine Dragons
Antoon staat voor de derde week op 1 in de Top 40

Hallo van Antoon is voor de derde week de populairste hit in de Nederlandse Top 40. De Hoornse artiest voelt wel De Diepte van S10 dichterbij komen.

Met Hallo staat er voor de 14e achtereenvolgende week een Nederlandse productie op de eerste plek van de Top 40. Meau hield het 8 weken vol, Tiësto en Ava Max 3 weken en dat doet ook Hallo nu. De vorige periode met een lange Nederlandse overmacht was in het najaar van 2018 toen Duurt Te Lang (Davina Michelle, 11 weken) volgde op Verleden Tijd (Frenna en Lil Kleine, 6 weken). In totaal dus 17 weken.
Antoon staat niet alleen op de eerste plek van de lijst. Zo is zijn Hotelschool de hoogste nieuwe op nummer 28 en is hij ook te horen op de nummer 10 van deze week, Vluchtstrook (met Kris Kross Amsterdam en Sigourney K). Antoon is de 12e Nederlandse act in de geschiedenis van de Top 40 die met drie hits tegelijk in de Top 40 staat. Deze week heeft hij in de lijst gezelschap van Ed Sheeran die met Peru (op nummer 27), Overpass Graffiti (op nummer 6) en Bam Bam (op nummer 9) ook drie gelijktijdige hits scoort.

S10 naar 2
Het Eurovisiesongfestival komt dichterbij en S10 wordt in de Top 40 alleen maar succesvoller. Deze week stijgt ze van 3 naar 2 en daarmee hijgt ze Hallo van Antoon in de nek. Het pas voor de derde keer in dik 10 jaar tijd dat een Nederlandse inzending voor het festival in de top 2 van de Top 40 belandt. Duncan Laurence wist in 2019 met Arcade op nummer 1 te komen, terwijl The Common Linnets met Calm After The Storm niet verder wisten te komen dan de tweede plek in 2014. Een jaar eerder bleef Anouk met Birds op de derde plaats van de Lijst der Lijsten steken. Doordat De Diepte nu naar 2 stijgt, mag het zich de hoogst genoteerde Nederlandstalige Nederlandse Eurovisiesongfestivalinzending ooit noemen. Het nummer steekt The Motto van Tiësto en Ava Max voorbij, dat van 2 naar 3 valt. 

Vijfde top 4-hit voor Suzan & Freek
In de top 10 worden er verder harde klappen uitgedeeld. Honderd Keer van Suzan & Freek schiet van 8 naar 4, waardoor het duo nu voor de vijfde keer een top 4-hit scoort. Daarachter gaan Purple Disco Machine en Sophie And The Giants hard. De twee acts stijgen van 9 naar 5 en blijven daarbij nipt Overpass Graffiti van Ed Sheeran voor, dat van 7 naar 6 springt. L'enfer van Stromae is één van de slachtoffers. Die track daalt van 4 naar 7. Dat is nog niets in vergelijking met de klappen die Vluchtstrook van Kris Kross Amsterdam, Antoon en Sigourney K (van 6 naar 10) en ABCDEFU van Gayle (van 5 naar 13 maken. Beide hits staan al 18 weken in de lijst, maar zijn nu op de terugweg. 

Bam Bam gaat het hardst
Bam Bam van Camila Cabello en Ed Sheeran is deze week de snelste stijger. De samenwerking knalt 9 plekken omhoog en komt ook op 9 terecht. Voor Ed Sheeran betekent het ook nog eens zijn 17e top 10-hit in ons land en daarmee voegt hij zich bij 21 andere acts die de mijlpaal eerder wisten te bereiken. Bam Bam is niet de enige nieuwkomer in de top 10, want ook Anyone For You (Tiger Lily) van George Ezra laat zijn gezicht zien. Het nummer van de Britse zanger stijgt van 14 naar 8. 

Verschuivingen
Buiten de top 10 vallen er opvallende stijgingen te bespeuren van Fingers Crossed van Lauren Spencer-Smith (van 19 naar 16), Sunshine van OneRepublic (van 23 naar 19) en Bones van Imagine Dragons (van 24 naar 21). Bieber Van De Kroeg van Donnie en Mart Hoogkamer schuift van 28 naar 23. Er zijn verder drie binnenkomers, waarvan Hotelschool van Antoon het hoogst de lijst weet binnen te komen (op 28). Lees hier alles over de nieuwkomers.

De complete Top 40 bekijk je hier

Foto: YouTube